Grayscale Bitcoin Trust registreert eerste positieve instroom sinds lancering als ETF

Home » Nieuws » Grayscale Bitcoin Trust registreert eerste positieve instroom sinds lancering als ETF

Na maanden van continue uitstroom heeft het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), de grootste Bitcoin (BTC) ETF qua activa, op 3 mei eindelijk een dag van netto positieve instroom geregistreerd. Dit is de eerste dagelijkse toename sinds de lancering van het product in januari, meldt Farside Investors.

Een netto bedrag van $63 miljoen werd toegevoegd, wat een grote verandering markeert voor de investeringsmogelijkheid die voorheen het dominante conventionele investeringsvehikel was voor beleggers die in Bitcoin wilden investeren zonder de cryptocurrency direct aan te kopen.

Concurrentie en uitdagingen voor GBTC

In januari werd GBTC omgezet in een makkelijker te verhandelen ETF, tegelijkertijd met de introductie van negen concurrerende spot Bitcoin ETF’s. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een scherpe daling in de belangstelling voor GBTC, wat een uitstroom van miljarden dollars tot gevolg had. De Bitcoin-bezittingen van het fonds zijn gedaald van meer dan 600.000 Bitcoin tot ongeveer 290.000 Bitcoin.

Bitcoin ETF in- en uitstromen. Bron: Farside Investors.

De hoge kosten van GBTC, die zijn vastgesteld op 1,5%, vergeleken met lagere kosten voor andere ETF’s, hebben deze trend versterkt. De goedkoopste concurrent is momenteel Franklin Templeton met een vergoeding van slechts 0,19%.

Concurrentiestrijd binnen de Bitcoin ETF-markt

Ondanks deze uitdagingen heeft de recente instroom een einde gemaakt aan de reeks netto onttrekkingen aan GBTC. Echter, het fonds van BlackRock, het iShares Bitcoin Trust (IBIT), daagt GBTC nu uit voor de titel van grootste Bitcoin ETF. IBIT, dat in januari begon vanaf nul, heeft nu $16,9 miljard in activa, terwijl GBTC $18,1 miljard heeft, na een hoogtepunt van meer dan $26 miljard.

Vooruitzichten en reacties uit de cryptogemeenschap

De crypto gemeenschap speculeert over hoe deze wending de prijs van Bitcoin zou kunnen beïnvloeden. Analisten zoals DivXman en crypto-handelaar Jelle voorspellen een afname van de verkoopdruk en een toename van de vraag, wat mogelijk een nieuwe recordhoogte voor Bitcoin zou kunnen betekenen.

Crypto-handelaar Jordan Lindsey wees ook op de duidelijke reactie van de Bitcoin prijs op zowel de uit- als instroom, wat een positieve trend voor de toekomst suggereert.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme