Volgens K33 Research kiezen meer dan 900 firma’s voor Bitcoin boven goud

Home » Nieuws » Volgens K33 Research kiezen meer dan 900 firma’s voor Bitcoin boven goud

Onderzoek van K33 Research, gepresenteerd door senior analist Vetle Lunde, onthult dat 937 professionele firma’s Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben opgenomen in hun 13F-aangiftes in de Verenigde Staten. Dit staat in schril contrast met de goud-ETF’s, waar slechts 95 professionele firma’s in dezelfde periode in investeerden.

De professionaliteit en interesse in Bitcoin ETF’s worden verder benadrukt door het feit dat deze firma’s tegen het einde van het kwartaal meer dan $11 miljard in Bitcoin blootstelling hadden, wat neerkomt op 18,7% van het totale beheerde vermogen (AUM) in Bitcoin ETF’s.

Institutionele steun voor grote ETF’s

Grotere ETF’s zoals ARKB en HODL hebben aanzienlijke institutionele steun gekregen, deels door investeringen van prominente firma’s zoals ARK en VanEck. Deze trend toont aan dat deze grotere fondsen over het algemeen aantrekkelijker zijn voor institutionele investeerders.

Onder de professionele firma’s die aandelen in Bitcoin ETF’s hielden, bevonden zich zwaargewichten als JPMorgan, UBS en Wells Fargo. Zelfs het beleggingsbord van de staat Wisconsin onthulde dat het voor meer dan $99 miljoen aan aandelen in BlackRock’s IBIT bezat aan het einde van het eerste kwartaal.

vetle lunde tweet x bitcoin etf
Bron: X.

Inflatiecijfers

Na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers, die binnen de verwachtingen vielen, keerden investeerders weer terug naar ETF’s. Volgens een rapport van Lookonchain voegden 9 ETF’s samen 3,893 BTC toe aan hun bezit, wat bijna $256 miljoen waard is. Terwijl Grayscale’s GBTC een uitstroom van 839 BTC registreerde, voegde Fidelity 1,989 BTC toe aan zijn bezit. BlackRock’s IBIT nadert GBTC, met minder dan 14,000 BTC verschil en beheert nu 274,755 BTC.

Analytische kijk op de markt

Zoals benadrukt door James Seyffart, een Bloomberg ETF-analist, zijn de 13F-formulieren slechts een “momentopname” van de bezittingen van deze instellingen per 31 maart, waarbij geen rekening wordt gehouden met shortposities en derivaten. Dit geeft een belangrijke nuance aan de getoonde interesse en de beweeglijkheid van de markt.

Met de voortdurende stijging van de belangstelling en investeringen in Bitcoin ETF’s, en de relatieve afname van interesse in goud-ETF’s, wordt de verschuiving in institutionele investeringsstrategieën duidelijk zichtbaar.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme