Galaxy Digital’s CEO voorspelt goedkeuring eerste spot Bitcoin ETF in januari

Home » Nieuws » Galaxy Digital’s CEO voorspelt goedkeuring eerste spot Bitcoin ETF in januari

De crypto community staat aan de vooravond van mogelijk groot nieuws: de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, heeft in een interview met CNBC zijn verwachting uitgesproken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari een goedkeuring zal afgeven, met name vóór de deadline van 10 januari.

Beslissing voor 10 januari

De SEC beoordeelt momenteel meer dan een dozijn aanvragen van uitgevers die de allereerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten willen lanceren. Een goedkeuring van zo’n product zou een aanzienlijke impact op de markt kunnen hebben. Novogratz gelooft sterk in een positieve beslissing voor 10 januari, en beschrijft deze dag als een cruciale “drop-dead datum” voor een beslissing door SEC-voorzitter Gary Gensler.

Verschillende potentiële uitgevers hebben bij de SEC aanvragen ingediend voor het op de markt brengen van deze investeringsproducten. Naarmate 2024 nadert, neemt de speculatie over een mogelijke beslissing toe. Novogratz, die optimistisch is over een goedkeuring, voegt daaraan toe dat de crypto-sector een positieve reactie zou kunnen hebben op de verwachte renteverlagingen van de Federal Reserve.

Bloomberg-analist James Seyffart heeft eerder gesuggereerd dat de periode van 5 tot 10 januari het meest waarschijnlijke tijdsvenster is voor een beslissing, waarbij hij opmerkt dat een goedkeuring waarschijnlijk tussen 8 en 10 januari zal plaatsvinden. Dit lijkt overeen te komen met de optimistische visie van Novogratz over de potentiële goedkeuring.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor de crypto industrie, aangezien een goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF niet alleen een mijlpaal zou zijn, maar ook een grote invloed op de markt zou kunnen hebben. Omdat veel beleggers en investeerders verwachten dat de spot Bitcoin ETF binnenkort zal worden goedgekeurd, is de prijs van Bitcoin (BTC) in de afgelopen maanden flink gestegen en handelt de prijs op het moment van schrijven op een jaarlijks hoogtepunt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme