Foutje kost Bitcoin-gebruiker $7.000 na verzending naar verkeerd adres

Home » Nieuws » Foutje kost Bitcoin-gebruiker $7.000 na verzending naar verkeerd adres

In een reeks onbedoelde Bitcoin (BTC) transacties naar het welbekende Genesis-adres, eigendom van Satoshi Nakamoto, is de waarde van dit adres aanzienlijk gestegen. Het adres herbergt nu meer dan 100 Bitcoin, na verschillende foutieve overboekingen, waaronder een van 0.10754671 BTC, ter waarde van $7,211 dollar. De totale waarde van de portemonnee, waarvan de middelen nog nooit zijn uitgegeven, wordt momenteel geschat op $6.75 miljoen.

Kort na de 15e verjaardag van Bitcoin maakte een persoon een kostbare fout door per ongeluk 26.917 BTC, ter waarde van $1.8 miljoen dollar, over te maken naar het Genesis-wallet dat het netwerk initieerde. Dit adres bevatte vanaf de oprichting een hardcoded block reward van 50 BTC en heeft in de loop der jaren talrijke kleine transacties verzameld. Na de toevoeging van 26.917 BTC hield het wallet van Nakamoto 99.676 BTC, en heeft sindsdien extra fondsen ontvangen.

arkham bitcoin verkeerde transactie
Bron: Arkham.

Nieuwste foutieve overdracht

Op 17 mei, bij block height 843,872, stuurde een individu per ongeluk 0.10754671 BTC, gewaardeerd op $7,211 tegen de huidige wisselkoersen, naar het wallet. Arkham Intelligence, een platform voor monitoring en gegevensanalyse van de blockchain, was de eerste die deze vergissing opmerkte. “Iemand heeft vannacht per ongeluk 90% van hun BTC-bezit naar Satoshi Nakamoto gestuurd”, verklaarde Arkham op het sociale netwerk X. “Ze probeerden een Ordinal op te offeren voor [Pups Token], maar stuurden per ongeluk bijna hun gehele wallet saldo – ongeveer $7K in BTC.”

Helaas zal de verzender de Bitcoins niet kunnen terugvorderen. Ondanks incidentele onbedoelde transacties blijft het gerenommeerde Genesis-adres van Satoshi Nakamoto een symbool van de mysterieuze aard van de maker. Dit crypto adres, dat een substantieel deel van de vroegst gemijnde Bitcoins bevat, blijft de blijvende erfenis van zijn pseudonieme oprichter.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme