Volgens crypto-analist kunnen groene signalen XRP naar nieuwe hoogtes van $3 stuwen

Home » Nieuws » Volgens crypto-analist kunnen groene signalen XRP naar nieuwe hoogtes van $3 stuwen

De bekende marktanalist Mikybull, ook bekend als Mikybull Crypto, heeft een opmerkelijke observatie gedeeld over de Ripple (XRP) grafiek. Hij heeft een zeldzame maar betrouwbaar gebleken technische indicator geïdentificeerd, bekend als ‘moving averages’.

Deze indicator, die al bijna een decennium lang de prijsschommelingen van XRP nauwkeurig voorspelt, genereert groene signalen die meerdere maanden aanhouden. Historische gegevens suggereren dat elke keer als dit groene signaal verschijnt, een aanzienlijke prijsstijging van XRP volgt.

Historische pieken en hun voortekenen

Mikybull heeft aangetoond dat dezelfde technische patronen XRP naar zijn historische hoogtepunten hebben gestuwd. De eerste reeks groene signalen werd waargenomen tussen augustus 2015 en februari 2017, waarna XRP van een dieptepunt van $0,005 naar een recordhoogte van $3,84 dollar in januari 2018 steeg. Na een aanzienlijke daling begon een nieuwe reeks groene signalen van augustus 2019 tot oktober 2020, toen XRP weer daalde naar $0,2286 maar zich vervolgens herstelde tot $1,96 dollar in april 2021.

mikybull ripple xrp tweet
Bron: Mikybull op X.

Vooruitzichten en potentieel van XRP

Volgens recente analyses van Mikybull Crypto kan XRP binnenkort stijgen tot een prijsbereik van $2,40 tot $3. Deze voorspelling wordt beschouwd als conservatief, gezien de potentieel hogere pieken die kunnen volgen tijdens een algemene bull run in de cryptomarkt.

Deze indicator heeft onlangs weer groene signalen afgegeven na een daling naar $1,9, te midden van de ineenstorting van het Terra-ecosysteem in mei 2022, wat leidde tot een bearmarkt.

Externe factoren die de toekomst van XRP beïnvloeden

Naast technische indicatoren spelen externe factoren een cruciale rol in de prijsontwikkeling van XRP. Een belangrijk element is de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarvan de uitkomst grote implicaties kan hebben voor de juridische status en het prijspotentieel van XRP. Ripple betwist de aantijgingen van de SEC en streeft naar een overwinning die zowel juridische duidelijkheid als marktvertrouwen kan brengen.

Huidige marktsituatie en verwachtingen

Op dit moment handelt XRP net onder de kritieke weerstandsniveaus, met kopers die proberen de prijs boven $0,52 te duwen. Echter, de verkoopdruk is aanzienlijk en de korte termijn voorspellingen suggereren een mogelijke daling naar ondersteuningsniveaus rond $0,49, voordat een herstel mogelijk is.

De algemene marktstemming, aangevuld met de technische indicatoren en de aanhoudende rechtszaak, zullen bepalend zijn voor de volgende grote beweging van XRP.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme