Crypto analist PlanB ziet Bitcoin niet onder $64,000 zakken, bullish trends in aantocht

Home » Nieuws » Crypto analist PlanB ziet Bitcoin niet onder $64,000 zakken, bullish trends in aantocht

In zijn nieuwste YouTube-video heeft de bekende Nederlandse crypto-analist PlanB nieuwe voorspellingen gedeeld over de toekomst van Bitcoin (BTC).

Na de laatste halvering van Bitcoin, waarbij de beloning voor het minen gehalveerd wordt, sloot de cryptocurrency de maand af op een indrukwekkende $67,000 dollar. Dit markeert volgens PlanB het begin van een nieuw groeicyclus, vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Onveranderd vertrouwen in het Stock to Flow-model

PlanB’s analyse is gebaseerd op het Stock to Flow-model, dat de prijs van Bitcoin voorspelt op basis van de schaarste.

Ondanks het invoegen van nieuwe gegevens blijft het model ongewijzigd met een krachtige voorspelling van $500,000 dollar voor de volgende cyclus en zelfs $4 miljoen voor de daaropvolgende cyclus.

Een ander belangrijk aspect dat PlanB benadrukt is de Relative Strength Index (RSI), die recentelijk is gestegen naar een niveau dat vergelijkbaar is met dat van 2012, kort na de halvering.

De verwachting is dat de RSI gedurende het komende jaar voortdurend boven de 70 zal blijven, met mogelijkheden om boven de 80 uit te stijgen. Dit zou een indicatie kunnen zijn van een langdurige bullish trend.

Ondersteunende marktindicatoren en houder winsten

Verschillende andere marktindicatoren, zoals de 200-weken voortschrijdend gemiddelde en de gerealiseerde prijs, ondersteunen ook de positieve visie van PlanB. Met een voortschrijdend gemiddelde van rond de $36,000 en een gerealiseerde prijs van $30,000 die historisch gezien stijgt voorafgaand aan bullmarkten, lijken de fundamenten sterk.

De vijfmaandelijkse gerealiseerde prijs, die momenteel op $64,000 staat, wordt gezien als een steunniveau.

Beleggersvertrouwen op hoogtepunt

De analyse laat zien dat in mei, beleggers die verkocht hebben, een rendement van 38% zagen en dat maar liefst 93% van de Bitcoin-houders op winst staat. Deze cijfers voeden het vertrouwen in de markt en versterken de verwachting dat Bitcoin niet onder de $64,000 zal zakken.

PlanB ziet dit als een teken dat de markt nog meer bullish trends zal vertonen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme