Crypto analist Felix Mohr voorspelt: Bitcoin naar $100.000 door Fed beleid

Home » Nieuws » Crypto analist Felix Mohr voorspelt: Bitcoin naar $100.000 door Fed beleid

Ondanks een huidige dip, ziet Felix Mohr van MohrWolfe nog steeds een helder pad naar een Bitcoin (BTC) koers van $100.000 dollar. Deze visie wordt ondersteund door een toename in de Open Interest (OI) van Bitcoin, die met $2,02 miljard is gestegen over een periode van slechts drie dagen.

“Deze gestegen koopinteresse in Bitcoin is geen toeval,” benadrukt Mohr. Investeerders lijken te anticiperen op een versoepelend monetair beleid van de Amerikaanse Federal Reserve, specifiek twee renteverlagingen tegen het einde van het jaar.

Federale Reserve en renteverlagingen

De verwachtingen van de renteverlagingen zijn niet uit de lucht gegrepen. Een peiling georganiseerd door Reuters onder economen onthult dat bijna twee derde van hen een eerste renteverlaging in september verwacht.

Dit zou een direct positief effect kunnen hebben op risicovollere activa zoals Bitcoin, vooral omdat dergelijke maatregelen doorgaans leiden tot een bullish aandelenmarkt.

bitcoin koers
Bitcoin koers sinds het begin. Bron: Coinmarketcap.

De invloed van inflatie op monetair beleid

Echter, voor de Federal Reserve om de rente daadwerkelijk te verlagen, moet de inflatie in de Verenigde Staten afnemen. Momenteel is de consumentenprijsindex (CPI) 3,4%, terwijl de kerninflatie op 3,9% ligt.

Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan wat wenselijk is voor een centrale bank die sinds maart 2022 de rente heeft verhoogd om de inflatie onder controle te houden. Hoewel er tekenen zijn dat de inflatie daalt, blijft deze boven het gewenste niveau.

Effect van aandelenmarkten op Bitcoin

De relatie tussen Bitcoin en traditionele aandelenmarkten is aanzienlijk. Terwijl de S&P 500 en de Nasdaq recordhoogtes bereiken, wijst Mohr op het risico van een mogelijke marktcorrectie, die ook negatieve gevolgen kan hebben voor de prijs van Bitcoin.

“Bitcoin en traditionele markten hebben historisch gezien parallel bewogen. Een correctie in traditionele markten kan de Bitcoin-prijs doen instorten,” waarschuwt hij.

Institutionele interesse en toekomstvisies

Toch blijft de toekomst voor Bitcoin veelbelovend met toenemende institutionele interesse en de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Securities and Exchange Commission (SEC). De verwachte goedkeuring van Ethereum ETF’s later dit jaar zou ook aanzienlijke prijsstijgingen voor Bitcoin kunnen stimuleren.

Bernstein Research ondersteunt een optimistisch scenario waarin Bitcoin tegen 2025 $200.000 dollarzou kunnen bereiken, en zelfs $1 miljoen tegen 2033, dankzij een bredere adoptie van Bitcoin als mainstream activaklasse.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme