Bitcoin zakt naar laagste punt in vier maanden na grote Mt Gox transfer, zakt onder $55K

Home » Nieuws » Bitcoin zakt naar laagste punt in vier maanden na grote Mt Gox transfer, zakt onder $55K

Bitcoin (BTC) bereikte een dieptepunt van vier maanden van $54.311 dollar op Coinbase na het nieuws over een overdracht vanuit een cold wallet door Mt Gox. Dit markeerde het laagste niveau sinds eind februari een daling van 8% in de laatste 24 uur.

Deze prijsbeweging viel samen met een golf van liquidaties in de crypto-markt, die opliep tot $588 miljoen gedurende de afgelopen 24 uur. Het merendeel van deze liquidaties bestond uit long posities in BTC, die $193,19 miljoen van het totaal uitmaakten.

Impact van Mt Gox op de markt

De overdracht van bijna 47.229 BTC (ongeveer $2,71 miljard dollar) vanuit de cold storage van de niet meer actieve cryptobeurs Mt Gox naar een ander crypto-adres heeft voor flinke beroering gezorgd.

Mt Gox, die in 2010 werd opgericht en tot een groot beveiligingslek in 2014 de grootste Bitcoin beurs ter wereld was, kondigde eind juni aan dat het vanaf begin juli over $9 miljard aan fondsen in Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH) en fiatgeld zou beginnen te verdelen onder zijn schuldeisers.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Reactie van handelaren en analisten

Crypto handelaren en analisten volgen de ontwikkelingen rond Mt Gox nauwlettend, aangezien de uitbetalingen een grote invloed kunnen hebben op de markt. Analisten van JP Morgan en Presto Research uiten verschillende meningen over de impact van deze bewegingen. Terwijl sommige experts een aanhoudende druk op de Bitcoin koersen verwachten door de toegenomen aanvoer van 142.000 BTC in de markt, geloven anderen dat de verkoopdruk mogelijk niet zo groot zal zijn omdat schuldeisers hun claims eerder al hadden kunnen verkopen op faillissements-claimmarkten.

De verkoopdruk zou sterker kunnen zijn voor Bitcoin Cash (BCH) dan voor Bitcoin, aangezien Bitcoin Cash een minder sterke investeerdersbasis heeft en de marktliquiditeit veel lager is dan die van Bitcoin. Dit kan leiden tot een snelle cash-out door schuldeisers, vergelijkbaar met andere airdrops.

Marktsentiment en vooruitzichten

De laatste gebeurtenissen hebben ook hun tol geëist op het algemene sentiment in de cryptomarkt. De Crypto Fear & Greed Index wees op 5 juli een score van 29 uit 100 aan, wat wijst op “Vrees”. Dit is het laagste punt sinds januari 2023.

Niettemin verwachten sommige analisten, waaronder die van JP Morgan, een herstel vanaf augustus, afhankelijk van hoe de markt reageert op de aankomende uitbetalingen en andere wereldwijde economische factoren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme