Bitcoin zakt naar $66.700 te midden van wereldwijde marktonrust

Home » Nieuws » Bitcoin zakt naar $66.700 te midden van wereldwijde marktonrust

Bitcoin (BTC) toont een nauwe samenhang met de aandelenmarkten, terwijl beleggers wachten op het Amerikaanse consumentenprijs indexrapport (CPI) op dinsdag en een rentebeslissing van de Federal Reserve op woensdag.

De verwachtingen zijn getemperd na de recente sterke loonlijsten van mei, wat heeft geleid tot verminderde verwachtingen voor een renteverlaging in september. De CME’s FedWatch-tool geeft aan dat er een kans van 47% is dat de rentetarieven in september ongewijzigd zullen blijven.

Recente daling van Bitcoin na uitstroom uit ETF’s

Bitcoin is gedaald tot onder de $67.000 dollar tijdens de Europese ochtendhandel, na een daling van $72.000 dollar die vrijdag begon. Deze daling volgt op een cumulatieve uitstroom van $65 miljoen dollar uit in de Verenigde Staten genoteerde spot Bitcoin ETF’s op maandag, wat de eerste netto uitstroom markeert sinds ten minste 23 mei.

Ondanks sterke instromen recentelijk, suggereren marktcommentatoren dat deze meer te maken hebben met een groeiende interesse van institutionele beleggers in de niet-directionele basis handel dan met regelrechte optimistische inzetten.

bitcoin koers 1 dag
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Impact op bredere markten en vooruitzichten

De daling van Bitcoin viel samen met een algemene daling van de aandelenmarkt. Futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 noteerden lagere waarden in de pre-markthandel. Ook de bredere digitale markt volgde deze trend, waarbij Ethereum (ETH) meer dan 4% daalde tot $3.540 dollar.

Luuk Strijers, CEO van Deribit, merkte op dat Bitcoin momenteel een hogere correlatie vertoont met risicovolle activa dan gebruikelijk, zelfs met goud. Dit zou kunnen leiden tot voorzichtigheid in de markt, vooral vooruitlopend op de Amerikaanse inflatiecijfers en de FOMC-vergadering op woensdag.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme