Bitcoin wankelt: Prijs zakt onder de $61.000 na onzekere economische signalen

Home » Nieuws » Bitcoin wankelt: Prijs zakt onder de $61.000 na onzekere economische signalen

Bitcoin (BTC) heeft een volledige terugval ervaren na een eerder bemoedigende prijsstijging, waarbij de prijs onder de $61.000 dollar is gezakt. Deze ontwikkeling volgt na een periode van fluctuaties waarbij Bitcoin even boven de $62.000 dollar handelde.

Schommelingen in de Bitcoin koers

Gisteren bevond de Bitcoin koers zich nog vlak onder de $63.000, maar na het verliezen van het steunniveau rond de $62.500 namen de zorgen toe. De koers daalde uiteindelijk tot net onder de $62.000 en kon enige tijd stabiliseren, maar in de vroege uurtjes van de nacht nam de prijs een duik onder de $61.000, met een dieptepunt van $60.600.

Dit brengt Bitcoin terug in zijn eerdere consolidatierange tussen ongeveer $60.500 en $62.500.

Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Reactie van de markt en toekomstige verwachtingen

Terwijl de markt reageert op de dalende koers, zijn alle ogen gericht op het steunniveau van $60.500. Indien dit niveau doorbroken wordt, is het belangrijk dat de koers boven de recente laagste waarde van $58.400 blijft.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, heeft recentelijk gesproken over het economische klimaat, wat wijst op een behoedzaam pad naar eventuele renteverlagingen. Dit heeft invloed op de bredere markt, inclusief cryptovaluta.

Ethereum en andere altcoins tonen gemengde resultaten

Hoewel Bitcoin worstelt, hebben sommige altcoins, waaronder Ethereum (ETH), eveneens verliezen geleden, zij het in mindere mate. Aan de andere kant vertonen sommige grote altcoins zoals Cardano (ADA) en Toncoin (TON) een stijging, wat wijst op een gevarieerde reactie binnen de cryptomarkt.

De altcoins tonen een weerbaarheid die ontbreekt bij Bitcoin, met enkele zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) die zelfs minder dan 1% verlies hebben.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme