Arthur Hayes voorspelt: Bitcoin’s tweede bullrun is nabij

Home » Nieuws » Arthur Hayes voorspelt: Bitcoin’s tweede bullrun is nabij

Arthur Hayes, medeoprichter en voormalig CEO van crypto beurs BitMEX, heeft een gedetailleerde visie gedeeld op de mogelijke opleving van Bitcoin (BTC) in zijn laatste essay.

Hij voorspelt dat Bitcoin spoedig aan het tweede deel van zijn bullrun zal beginnen, na een voorlopige piek op 14 maart met een waarde van $73.800 dollar.

Parallellen met de jaren 1930

Hayes trekt parallellen tussen de huidige economische situatie en de jaren 1930, een periode gekenmerkt door de Grote Depressie. Net zoals goud destijds fungeerde als een veilige haven tijdens economische onzekerheden, ziet Hayes een soortgelijke rol voor Bitcoin in het hedendaagse macro-economische landschap.

Hij benadrukt dat Bitcoin, met een gelimiteerd aanbod van 21 miljoen stuks, op papier nog schaarser is dan goud, waarvan de hoeveelheid jaarlijks met 1-2% toeneemt.

arthur hayes bitcoin bull run tweet 2 juli
Bron: Arthur Hayes op X.

Lokale versus globale cycli

In zijn analyse maakt Hayes onderscheid tussen ‘lokale’ en ‘globale’ economische cycli. Lokale cycli zijn periodes met een sterke nadruk op nationaal economisch herstel, vaak gekenmerkt door protectionisme en financiële repressie. Dit zijn reacties op ernstige economische crises waarbij prioriteit wordt gegeven aan nationaal herstel boven internationale samenwerking, wat vaak resulteert in inflatie door de devaluatie van fiatgeld en verhoogde overheidsuitgaven.

Hayes wijst op de huidige spanningen tussen de Verenigde Staten en China, met Amerikaanse plannen om importtarieven op Chinese goederen te verhogen om de binnenlandse industrie te beschermen. Dergelijke maatregelen zouden inflatie kunnen aanwakkeren, een situatie waarvoor Bitcoin in 2009 werd ontworpen door Satoshi Nakamoto.

De toekomstige rol van Bitcoin

Volgens Hayes zal de aankomende wereldwijde recessie, veroorzaakt door hoge rentes, centrale banken dwingen tot krachtige interventies, wat de status van Bitcoin als een veilige haven zal versterken.

Hierdoor is hij optimistisch dat Bitcoin zijn bullrun zal voortzetten, vergelijkbaar met hoe goud presteerde tijdens de economische crises van de vorige eeuw.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme