Bitcoin stijgt boven $44.000 maar analisten wijzen op een prijscorrectie

Home » Nieuws » Bitcoin stijgt boven $44.000 maar analisten wijzen op een prijscorrectie

De recente stijging van Bitcoin (BTC) tot boven de $44.000 heeft een golf van optimisme teweeggebracht in de cryptocurrency community. Deze opwaartse beweging, die een grote stijging van 4% in slechts 24 uur en een toename van 6% over de week markeert is ook opgemerkt door grote Wall Street-firma’s.

Zij tonen verhoogde interesse en zoeken goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het opzetten van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Winstnemingen

De opwinding binnen de crypto community over de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC is groot. Dit zou een grote verandering betekenen voor de cryptocurrency industrie, door de toegankelijkheid en het regelgevingskader te verbeteren.

Deze positieve stemming weerspiegelt zich in de gehele cryptocurrency markt, die een bijna 4% stijging in waarde heeft meegemaakt, geschat op ongeveer $1.73 biljoen dollar. Deze toename symboliseert een groeiend vertrouwen in digitale valuta’s en een verschuiving in het wereldwijde investeringslandschap naar het omarmen van het potentieel van cryptocurrencies.

Tegelijkertijd wijzen analisten op het toenemende risico op een prijscorrectie. Ondanks de huidige euforie, is er een groeiende bezorgdheid over de verkoopdruk, vooral omdat een aanzienlijk deel van de circulerende Bitcoin voorraad nu winstgevend is. Dit is van belang omdat historische gegevens suggereren dat hoge ongerealiseerde winstmarges van korte termijn Bitcoin houders vaak voorafgaan aan prijscorrecties.

In tegenstelling tot de korte termijn risico’s, blijven de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin bullish, met projecties die wijzen op mogelijke doelen van $54.000 op middellange termijn en meer dan $160.000 als de top van deze cyclus prijs.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme