Bitcoin stagneert opnieuw onder de $70.000 ondanks marktoptimisme

Home » Nieuws » Bitcoin stagneert opnieuw onder de $70.000 ondanks marktoptimisme

De laatste pogingen van Bitcoin (BTC) om definitief boven de $70.000 dollar uit te komen, hebben nog geen blijvend succes opgeleverd. Gisteren probeerde de munt opnieuw om deze belangrijke psychologische grens te doorbreken, maar zonder langdurig resultaat. Na een korte piek boven de $70.000 daalde de waarde al snel weer.

Deze fluctuaties zijn kenmerkend voor de recente periode waarin Bitcoin lijkt te consolideren rond de $69.000, na een eerdere daling van boven de $70.000 naar onder dit niveau.

Volatiliteit en handelsdynamiek

De handelsdynamiek van maandag toonde een krachtige start van de week voor Bitcoin. Vanaf een steunniveau van ongeveer $67.500 steeg de koers snel voorbij de $69.000, wat een hernieuwd optimisme in de markt teweegbracht. Echter, na deze stijging en een kort moment boven de $70.000, zakte de munt snel weer terug onder dit niveau en nam een duikvlucht, die resulteerde in een snelle terugval tot onder de $69.000.

Ondanks deze volatiliteit heeft de koers van Bitcoin de rest van de avond en nacht relatief rustig zijwaarts bewogen rond de $69.000. Deze stabiliteit kan wijzen op een afwachtende houding onder investeerders, die mogelijk uitkijken naar een nieuwe grote beweging.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Marktvooruitzichten en weerstandsniveaus

Mocht Bitcoin erin slagen om stabiel boven de $70.000 te blijven, dan ligt er een sterke weerstandszone rond de $72.000, die doorloopt tot de all-time high van bijna $74.000. Bij een eventuele daling is het cruciaal dat de koers boven de $67.000 blijft.

Prestaties van andere cryptocurrencies

Wat betreft andere belangrijke cryptocurrencies: Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE) hebben lichte verliezen geleden, terwijl Binance Coin (BNB) uitblonk met een stijging van meer dan 3%.

De overige munten zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) boekten bescheiden winsten, wat de relatieve rust op de altcoin-markt aantoont.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme