Bitcoin kan goud vervangen en naar $500.000 stijgen, volgens miljardair

Home » Nieuws » Bitcoin kan goud vervangen en naar $500.000 stijgen, volgens miljardair

Als we de voorspellingen van miljardair en investeringslegende Chamath Palihapitiya serieus nemen, is het slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin (BTC) stijgt naar een koers van $500.000 dollar per munt.

Deze voorspelling is gebaseerd op de prestaties van Bitcoin na eerdere zogenaamde ‘halving’-gebeurtenissen, waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin halveert. Dit heeft historisch gezien geleid tot grote prijsstijgingen.

Bitcoin en zijn halveringseffecten

De impact van de halving op de koers van Bitcoin is aanzienlijk. De eerste halvering resulteerde in een 10-voudige stijging na zes maanden en zelfs een 45-voudige toename na 18 maanden. De volgende halvingen zorgden voor een gestage afname in rendementen, maar zelfs dan blijven de cijfers indrukwekkend, met een 27,92-voudige en een 8-voudige stijging na respectievelijke evenementen.

Volgens Palihapitiya zal de koers van Bitcoin tegen oktober 2025 mogelijk $500.000 bereiken als het de patronen van de tweede en derde halving volgt.

Chamath Palihapitiya bitcoin 500K tweet
Bron: Altcoin Daily op X.

Consolidatie en groei

Palihapitiya benadrukt dat Bitcoin momenteel in een consolidatiefase zit, wat hij ziet als onderdeel van het normale groeitraject van de digitale munt.

Deze consolidatieperiode dient als opmaat naar een exponentiële groeifase, aangedreven door de introductie en het succes van de spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Dubbel valutasysteem en de impact op de goudmarkt

De CEO van Social Capital wijst ook op een verschuiving naar een duaal valutasysteem, waarbij landen naast hun eigen munteenheid Bitcoin zullen gebruiken als middel voor waardeopslag. Dit scenario zou Bitcoin niet alleen een veilige haven maken, vergelijkbaar met goud, maar het ook een transactionele waarde geven voor de aankoop van vaste activa.

Als Bitcoin deze niveaus van waardering bereikt, voorspelt Palihapitiya dat het goud volledig zal vervangen als de voorkeurskeuze voor een duurzaam waardevol actief.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme