Bitcoin herstelt na teruggave van $200 miljoen aan Duitse overheid

Home » Nieuws » Bitcoin herstelt na teruggave van $200 miljoen aan Duitse overheid

De cryptomarkt zag dinsdag een positieve omslag toen een entiteit van de Duitse overheid meer dan $200 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) terugkreeg van verschillende beurzen, waardoor het vertrouwen in de markt weer toenam. Deze teruggave vond plaats tijdens de late uren in de Verenigde Staten en zorgde voor een herstel in sentiment.

Gedurende de ochtenduren in Azië was Bitcoin meer dan $57.300 waard en is op het moment van schrijven zelfs gestegen tot $57.800 dollar. Ook andere belangrijke cryptomunten zoals Solana’s SOL en Ethereum (ETH) lieten een stijging zien, respectievelijk tot 6% en boven de $3.000. Zelfs Dogecoin (DOGE) kende een stijging van bijna 7%.

Onrust op de markt door grote Bitcoin-transacties

De markt werd maandag opgeschrikt toen Bitcoin kortstondig daalde naar ongeveer $55.000 dollar. Dit gebeurde kort nadat een adres gelinkt aan het Duitse Federale Criminele Politiebureau (BKA) meer dan $900 miljoen verstuurde naar verschillende adressen, wat leidde tot onzekerheid onder handelaren.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Echter, binnen de volgende 12 uur ontving het BKA meer dan $200 miljoen terug van beurzen zoals Kraken, Coinbase en Bitstamp. Data van Arkham toonde aan dat de activa wel naar deze beurzen waren verzonden, maar uiteindelijk niet op de markt terechtkwamen.

Achtergrond van de Bitcoin in beslagname

De Duitse overheid had al bijna 50.000 Bitcoin in beslag genomen in 2013, destijds meer dan $2 miljard waard, van de exploitanten van de film piraterij website Movie2k.to. Deze voorraad werd medio januari ontvangen na een ‘vrijwillige overdracht’ van de verdachten.

Het geleidelijk liquideren van meer dan 10.000 BTC door de overheid vanaf medio juni had druk gezet op de marktprijs van de cryptocurrency, maar huidige ontwikkelingen lijken deze trend te keren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme