Inkomsten Solana exploderen met 4200% in tweede kwartaal

Home » Nieuws » Inkomsten Solana exploderen met 4200% in tweede kwartaal

Solana (SOL) heeft een jaar van hoge pieken en scherpe dalen ervaren. Na een opvallende prestatie in het tweede kwartaal, waarin het platform op bijna alle fronten goed scoorde, is het derde kwartaal tot nu toe een grotere uitdaging.

Uitstekend tweede kwartaal

In het tweede kwartaal wist Solana een significante groei te realiseren, zoals gerapporteerd door Coin98 Analytics. Het aantal gegenereerde kosten op het netwerk steeg met een indrukwekkende factor 42 ten opzichte van vorig jaar, wat resulteerde in een totaal van $26 miljoen dollar aan inkomsten. Deze kosten zijn voornamelijk afkomstig van de transactiekosten, waarvan er meer dan 15,3 miljard zijn geregistreerd, met een handelsvolume dat het $292 miljard dollar bereikte—een zevenvoudige toename vergeleken met het jaar ervoor.

solana q2 2024 omzet
Bron: Coin98 Analytics op X.

Deze toename in netwerkactiviteit en transactiekosten duidt op een gezond en actief gebruikt platform. Bovendien is het aantal dagelijkse actieve adressen gestegen naar meer dan 1,6 miljoen. De gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen op het platform hebben eveneens een enorme groei doorgemaakt, met een toename van meer dan 1000% op jaarbasis.

Negatieve trend in het derde kwartaal

Ondanks de sterke prestaties in het tweede kwartaal, heeft Solana recentelijk te kampen met een dalende trend in het begin van het derde kwartaal van 2024. De SOL koers, die een lokale piek van $210 in april bereikte, is met ongeveer 33% gedaald. Deze neerwaartse trend heeft zich ook doorgezet in verschillende on-chain statistieken, zoals een daling in het aantal dagelijkse actieve adressen naar 1,35 miljoen, een afname van meer dan 15% vergeleken met juni.

De dagelijkse transacties op het netwerk hebben ook een forse daling ervaren. Desondanks blijft Solana goed presteren in de DeFi-sector, waar de total value locked (TVL) ondanks de algehele marktdalingen, blijft stijgen. Dit biedt een lichtpuntje voor het platform in een anderszins uitdagende periode.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme