Bitcoin ETF’s verliezen miljarden; slechts één fonds toont groei

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s verliezen miljarden; slechts één fonds toont groei

Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) hebben de afgelopen tijd aanzienlijke uitstromen meegemaakt. Alleen al op maandag werd een netto dagelijkse uitstroom van $174,45 miljoen dollar geregistreerd, wat de zevende opeenvolgende dag van negatieve stromen markeerde.

Grayscale’s GBTC stond bovenaan met een uitstroom van $90 miljoen dollar, gevolgd door Fidelity’s FBTC met $35 miljoen dollar. Ook andere fondsen zoals Franklin Templeton’s EZBC, VanEck’s HODL, en Bitwise’ BITB meldden significante uitstromen.

Bitcoin ETF-prestaties

Over de laatste twee weken hebben de Bitcoin ETF’s in totaal $1,298 miljard dollar verloren, waarbij Grayscale ook hier de leiding had met een uitstroom van $517,3 miljoen dollar.

Opmerkelijk genoeg heeft BlackRock’s Bitcoin ETF als enige fonds positieve resultaten geboekt met een instroom van $43,1 miljoen dollar. Dit is in schril contrast met de overige fondsen, waar geen enkel fonds netto instromen rapporteerde.

Prijsontwikkeling van Bitcoin

De prijs van Bitcoin heeft een aanzienlijke daling doorgemaakt, van $69.476 dollar op 10 juni naar $61.059 dollar op het moment van schrijven, wat neerkomt op een daling van 11,8%. De dalende trend zette zich voort met Bitcoin die kort onder de $60.000 dollar dook, het laagste punt in bijna zes weken.

Dit volgde op een grote aankondiging van Mt. Gox over het uitkeren van $9 miljard dollar aan Bitcoin en Bitcoin Cash (BCH) aan schuldeisers vanaf juli.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme