Crypto angst op hoogtepunt: Fear and Greed index op laagste stand in 18 maanden

Home » Nieuws » Crypto angst op hoogtepunt: Fear and Greed index op laagste stand in 18 maanden

De Crypto Fear and Greed Index, die het heersende sentiment in de markt voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies weergeeft, staat momenteel op het laagste niveau in de afgelopen 18 maanden.

Op 25 juni zakte de index met 21 punten naar onder de 30, waarmee het voor het eerst sinds 11 januari 2023 in de zone van ‘Angst’ belandde. Destijds was de prijs van Bitcoin $17.200, kort na het ineenstorten van de crypto beurs FTX.

Sterke dalingen en negatief sentiment

Deze daling is een van de grootste dagelijkse dalingen die in de afgelopen jaren is waargenomen. Een week geleden bevond de index zich nog op 74, wat wordt beschouwd als de ‘Hebzucht’ zone. Gisteren, op 24 juni, daalde Bitcoin tot $59.471 dollar, het laagste punt in zeven weken.

Investeerders tonen een negatief sentiment door meer dan $1 miljard dollar terug te trekken uit spot Bitcoin ETFs gedurende de laatste 10 handelssessies. Deze uitstroom komt voort uit zorgen over een mogelijke verkoop van $8 miljard aan Bitcoin door Mt. Gox, het plan van Japan om schuldeisers in Bitcoin te betalen en de verkoop van Bitcoin-reserves door Duitsland.

Componenten van de Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index neemt verschillende factoren mee in zijn berekening, waaronder marktvolatiliteit (25%), handelsvolume (25%), de dominantie van Bitcoin (10%) en trends (10%). Vroeger werd ook rekening gehouden met enquêtes (15%), maar deze metriek is momenteel gepauzeerd.

Sinds de index een score van 90, aangeduid als ‘Extreme Hebzucht’, bereikte op 5 maart — toen Bitcoin zijn voorgaande hoogste prijs van $69.000, behaald in november vorig jaar, oversteeg — is de index overwegend bearish gebleven.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme