Bitcoin ETF’s trekken $1,1 miljard in één week, een recordinstroom

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s trekken $1,1 miljard in één week, een recordinstroom

In de afgelopen week hebben institutionele beleggers flink geïnvesteerd in de crypto markt, met een nadruk op spot Bitcoin (BTC) exchange-traded products (ETP’s) die in januari zijn gelanceerd.

192.000 Bitcoin in beheer

Volgens rapporten van CoinShares, een vooraanstaand crypto vermogensbeheerder, hebben deze producten de grootste instroom van middelen ervaren, met Bitcoin ETF’s die alleen al in de laatste week $1,1 miljard dollar binnenhaalden. Dit brengt het totale bedrag sinds de lancering op 11 januari op $2,8 miljard, wat een recordinstroom markeert sinds de introductie van Bitcoin spot ETF’s.

Deze nieuwe ETF’s hebben sinds hun introductie gezamenlijk meer dan 192.000 BTC in hun beheer verzameld. BlackRock en Fidelity voerden de lijst aan met respectievelijk $693,6 miljoen en $522,6 miljoen aan instromen in de laatste week. Bitcoin-gerelateerde producten ontvingen verreweg de meerderheid van deze instromen, met Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) als goede tweede en derde.

Aan de andere kant registreerden producten die handelaren in staat stellen om short te gaan op Bitcoin een geringe uitstroom van $0,4 miljoen dollar.

Het totaal beheerd vermogen (AUM) voor crypto-investeringsproducten bereikte het hoogste punt sinds begin 2022 met $59 miljard.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme