Bitcoin bereikt hoogste wekelijkse afsluiting sinds 2021

Home » Nieuws » Bitcoin bereikt hoogste wekelijkse afsluiting sinds 2021

Bitcoin (BTC) heeft een krachtige start van de nieuwe week gemaakt met de hoogste wekelijkse afsluiting sinds december 2021, en zet zijn sterkte voort terwijl het de weerstand rond de $50.000 nadert.

Hoe hoog kan Bitcoin gaan?

De vraag is nu of er nog meer opwaarts potentieel in het verschiet ligt. Handelaren richten hun aandacht op de kansen na een groene week van 13% en met de halvering die over twee maanden plaatsvindt, wat nu als een magneet voor het sentiment fungeert. Er wordt druk gespeculeerd over hoe hoog de anticipatie de Bitcoin prijs kan stuwen voorafgaand aan dit evenement.

Er zijn echter nog de nodige hindernissen te overwinnen. Deze week staat er een reeks belangrijke macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten op het programma, in een periode waarin de onzekerheid over het fiscale beleid een belangrijk gespreksonderwerp blijft voor zowel de markten als analisten.

De Federal Reserve zal waarschijnlijk met grote belangstelling kijken naar de cijfers van de Consumentenprijsindex (CPI) en de Producentenprijsindex (PPI) voor januari, terwijl de marktverwachtingen van renteverlagingen worden versterkt.

Tegelijkertijd zorgt het succesverhaal van de Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) voor enthousiasme onder waarnemers. Zij suggereren dat een gestage institutionele vraag de brandstof zou kunnen leveren die nodig is voor nieuwe recordhoogtes in de komende maanden.

Met Bitcoin die een ‘Boom’-fase ingaat, mogelijk op weg naar $120.000 en daarboven volgens analyses, en sterke steunniveaus die de weerstand mogelijk overtreffen, lijkt de Bitcoin qua marktkapitalisatie zich op te maken voor een bijzondere periode.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme