Spot Bitcoin ETFs van BlackRock en Fidelity schrijven geschiedenis met $3 miljard in één maand

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETFs van BlackRock en Fidelity schrijven geschiedenis met $3 miljard in één maand

De lancering van de spot Bitcoin (BTC) ETFs van BlackRock en Fidelity heeft een ongekende prestatie neergezet in de ETF-markt van de Verenigde Staten.

Apart van concurrentie

Uit de meer dan 5.500 ETFs die in de afgelopen drie decennia zijn gelanceerd, zijn enkel IBIT van BlackRock en FBTC van Fidelity erin geslaagd om binnen een maand na hun debuut elk meer dan $3 miljard dollar aan activa te verzamelen. Deze prestatie zet ze duidelijk apart van de concurrentie, een feit dat door Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas met nadruk wordt belicht.

Deze grote instroom in activa kan echter niet los worden gezien van bredere markt dynamieken. Zo wordt gespeculeerd dat de grote instroom deels te danken is aan de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waarbij investeerders mogelijk de voorkeur gaven aan de nieuwe spot Bitcoin ETFs vanwege lagere beheerskosten. Dit wijst op een verschuiving binnen de investeringswereld, waarbij sommige beleggers wellicht hun individuele aandelen of andere ETFs zoals QQQ (Nasdaq index) hebben verkocht ten gunste van de nieuwe Bitcoin ETFs.

De historische context van inflatie speelt ook een rol in de interpretatie van deze prestatie. Wat drie decennia geleden als $1 miljard dollar werd beschouwd, draagt vandaag de dag niet dezelfde financiële gewicht. Dit maakt directe vergelijkingen uitdagend, maar doet niets af aan de indrukwekkende start van IBIT en FBTC.

De dagelijkse instromen sinds de lancering en de positieve ontvangst in de markt suggereren dat de spot Bitcoin ETFs een succes zijn en mogelijk een gunstige invloed zullen hebben op de Bitcoin-markt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme