Australië breidt uit met nieuwe Bitcoin ETF van DigitalX in juli

Home » Nieuws » Australië breidt uit met nieuwe Bitcoin ETF van DigitalX in juli

Op 12 juli zal DigitalX Limited zijn spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) lanceren op de Australian Securities Exchange (ASX). Met deze lancering wordt DigitalX de tweede beheerder die goedkeuring krijgt om een spot Bitcoin ETF op de ASX aan te bieden.

Dit volgt kort op de introductie van een soortgelijke ETF door VanEck op 20 juni, die op zijn debuutdag ongeveer 1,5 miljoen Australische dollar (ongeveer $1,3 miljoen Amerikaanse dollar) aantrok.

Samenwerking en toekomstige plannen

De nieuwe ETF van DigitalX, die onder de ticker BTXX zal worden genoteerd, is ontwikkeld in samenwerking met K2 Asset Management en 3iQ. “De DigitalX Bitcoin ETF is ontworpen om institutionele beleggers gestroomlijnde toegang te bieden tot producten van fondsen met digitale activa,” zei Lisa Wade, CEO van DigitalX, tegenover Bloomberg.

Zij benadrukte ook de potentie om nieuwe marktdeelnemers aan te trekken en de mogelijkheid voor instellingen om Bitcoin en andere digitale activa in hun strategische vermogensallocaties op te nemen.

digitalx australie etf
Bron: DigitalX op X.

Concurrentie en marktgroei

Naast DigitalX en VanEck is BetaShares, een andere toonaangevende Australische fondsbeheerder, bezig met het voorbereiden om zijn Bitcoin en Ethereum ETFs op de ASX te noteren.

De ASX, die ongeveer 80% van de aandelenhandel in Australië beheert, heeft onlangs deze nieuwe producten goedgekeurd,.

Voorgeschiedenis van crypto ETFs in Australië

Hoewel de nieuwste ETFs op de ASX relatief nieuw zijn, waren zij niet de eerste crypto-fondsen in Australië.

Eerder had de prominente Australische beurs CBOE Australia al verschillende crypto ETFs genoteerd, waaronder die van Global X 21Shares voor Bitcoin en Ethereum, en Monochrome Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme