Amerikaanse Bitcoin ETF’s zien $145,83 miljoen netto uitstroom op maandag

Home » Nieuws » Amerikaanse Bitcoin ETF’s zien $145,83 miljoen netto uitstroom op maandag

Recente data laten zien dat de Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) aanzienlijke netto-uitstromen hebben ervaren. Afgelopen maandag was er een uitstroom van $145,83 miljoen, waarbij Fidelity’s FBTC met een uitstroom van $92 miljoen dollar het voortouw nam. Deze uitstroom is opmerkelijk omdat FBTC normaal gesproken aanzienlijke netto-instromen rapporteert, maar vorige week een netto-uitstroom van ongeveer $140 miljoen zag.

Andere fondsen zoals Ark Invest en 21Shares’ ARKB volgden met netto-uitstromen van $50 miljoen. Ook Grayscale’s GBTC en VanEck’s HODL registreerden negatieve stromen van ongeveer $4 miljoen. Opvallend was dat alleen Bitwise’s BITB een minimale netto-instroom zag van $3 miljoen. BlackRock’s IBIT, het grootste spot Bitcoin ETF qua netto activawaarde, rapporteerde gisteren nulstromen.

Invloed van economische gegevens en FOMC-besluit

De spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten kenden tot vorige week de langste reeks van netto-instromen. Echter, tegenstrijdige gegevens over de Amerikaanse non-farm payrolls en werkloosheidscijfers leidden tot onzekerheid onder beleggers en een exodus uit risicovollere activa. Grote netto-uitstromen vorige week waren gecentreerd rond de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag, die besloot de huidige rentevoet van 5,25% tot 5,50% te handhaven. Hoewel beleggers hadden gehoopt op meerdere renteverlagingen dit jaar, gaf de Fed aan dat er slechts één renteverlaging zou komen in 2024.

Volgens een rapport van maandag door digitale vermogensbeheerder CoinShares leidde de “meer havikachtige-dan-verwachte” FOMC-vergadering ertoe dat beleggers hun belangen in activa met een vaste voorraad verminderden.

Prijsontwikkelingen van Bitcoin

De prijs van Bitcoin, die vlak voor de bekendmaking van de Amerikaanse economische cijfers bijna $72.000 bereikte, is geleidelijk gedaald naar het huidige niveau van $64.790. Deze prijs is in de laatste 24 uur met 1% gedaald.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme