Bitcoin ETF’s zien grootste terugval sinds maart, ruim $600 miljoen uitstroom

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s zien grootste terugval sinds maart, ruim $600 miljoen uitstroom

Afgelopen week hebben beleggingsproducten in Bitcoin (BTC) een grote netto-uitstroom van $621 miljoen ervaren, veroorzaakt door gemengde economische signalen uit de Verenigde Staten, meldt vermogensbeheerder CoinShares.

Deze uitstroom maakt deel uit van een bredere daling binnen het digitale activa ecosysteem, waarbij het totale nettoverlies $600 miljoen bedroeg. Deze terugval is hoofdzakelijk het resultaat van verliezen bij Bitcoin, en markeert de grootste terugval sinds 22 maart.

Impact op specifieke fondsen

Binnen deze context was de GBTC van Grayscale het zwaarst getroffen, met een uitstroom van $273 miljoen. Deze uitstroom was significant hoger dan die van andere fondsen, zoals Ark Invest’s ARKB en Fidelity’s FBTC, die respectievelijk $149,7 miljoen en $146,3 miljoen noteerden.

Aan de andere kant registreerde BlackRock’s IBIT als enige een netto-instroom, weliswaar een bescheiden $41,6 miljoen.

coinshares bitcoin etf stromen
Bron: CoinShares.

Reactie op economische indicatoren

De Amerikaanse inflatiecijfers voor mei, gemeten aan de hand van de Consumer Price Index (CPI), overtroffen de verwachtingen met een vlak resultaat voor de maand. Desalniettemin werd het optimisme snel getemperd door de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, die haar richtrente handhaafde op 5,25%-5,50%.

De economische vooruitzichten van de FOMC voorspelden slechts één renteverlaging van 25 basispunten dit jaar. Deze hawkish houding had een negatief effect op Bitcoin, dat daalde naar het laagste punt in vier weken op $65,100 op vrijdag.

Marktreacties en toekomstige vooruitzichten

De algemene daling in de markt en de bearish trend bij Bitcoin leidden ertoe dat de globale activa onder beheer van $100 miljard daalden naar $94 miljard. Ondanks enkele kleine instromen in een selectie van altcoins, waaronder Ethereum (ETH), Lido, en Ripple’s XRP, blijft de markt onder druk.

Op het moment van schrijven was Bitcoin stabiel rondom de $66,000 dollar bij Bybit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme