Bitcoin miner Marathon Digital overklast Tesla, Apple en Amazon in handelsvolume

Home » Nieuws » Bitcoin miner Marathon Digital overklast Tesla, Apple en Amazon in handelsvolume

Bitcoin (BTC) miner Marathon Digital heeft de grootmachten Tesla, Apple en Amazon overtroffen in de aandelenhandel. Binnen slechts 24 uur werden meer dan 105 miljoen aandelen van Marathon Digital verhandeld, waarmee het bedrijf uitgroeide tot het meest verhandelde aandeel van de dag met een indrukwekkend volume van $327 miljoen.

Aandelen miners stijgen

Riot Platforms, eveneens een Bitcoin mining bedrijf, heeft ook een sterke handelsdag achter de rug met een handelsvolume van $42 miljoen dollar, wat het op de zesde plaats in de lijst brengt. Deze opleving in de handel van Bitcoin miners volgt op een periode waarin de industrie haar activiteiten uitbreidt in anticipatie op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF’s, die mogelijk begin januari worden goedgekeurd.

Op 19 december kondigde Marathon Digital aan twee mining centra aan te schaffen voor $179 miljoen, een strategische zet die hun mining capaciteit met 390 megawatt zal verhogen. Twee weken daarvoor investeerde Riot Platforms $291 miljoen in nieuwe Bitcoin mining apparatuur.

De aandelen van Bitcoin miners hebben een flinke groei doorgemaakt. Terwijl Bitcoin zelf een stijging van ongeveer 160% liet zien dit jaar, overtroffen Marathon Digital en Riot Platforms deze groei met respectievelijke stijgingen van 767% en 452%. Ook Coinbase, de grootste beursgenoteerde crypto beurs ter wereld, zag haar waarde met meer dan 450% toenemen sinds begin 2023.

Overzicht van de meest verhandelde aandelen op de Amerikaanse beurs. Bron: Yahoo.

Opvallend genoeg waren veel beleggers aan het begin van 2023 nog sceptisch over crypto-aandelen, mede door de ineenstorting van FTX in november 2022.

Dit sentiment is echter sterk veranderd en de industrie maakt zich nu op voor een jaar met hoge verwachtingen, gesteund door de recente successen en uitbreidingsplannen van bedrijven als Marathon Digital en Riot Platforms.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme