Bitcoin kan verder zakken door lage liquiditeit, volgens BloFin

Home » Nieuws » Bitcoin kan verder zakken door lage liquiditeit, volgens BloFin

In een onderzoeksrapport dat gedeeld is met CryptoSlate, heeft de cryptocurrency exchange BloFin een serieuze waarschuwing uitgegeven over de Bitcoin (BTC) prijs.

Volgens BloFin is er een aanzienlijk risico op een prijsdaling van Bitcoin vanwege het huidige liquiditeitsniveau in de markt.

Oorzaken van lage liquiditeit

Liquide middelen zijn vaak een maatstaf voor de gezondheid van de markt. Lage liquiditeit kan duiden op minder investeerders die de markt betreden of op moeilijkheden bij het afronden van transacties, wat doorgaans de marktprestaties beïnvloedt en kan leiden tot prijsdalingen van activa.

BloFin voorspelt dat het liquiditeitsniveau in de cryptomarkt voorlopig laag zal blijven, mede omdat investeerders de voorkeur geven aan risicovrije activa.

Invloed van de Federal Reserve

Deze situatie is verergerd door de beslissing van de Federal Reserve om enige liquiditeit uit de markt te halen te midden van de verkoop van schatkistpapieren, wat de rendementen omhoog duwt.

Als gevolg hiervan is de waarde van veilige activa zoals goud, zilver en de Dollar Index (DXY) aanzienlijk gestegen door verhoogde vraag van investeerders.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Impact op Bitcoin en andere risicovolle activia

BloFin-analisten merkten op: “De vraag naar goud van centrale banken wereldwijd stijgt ook, waardoor de goudprijzen op hoge niveaus blijven door vraaggedreven prijsstijgingen. In vergelijking hiermee worden de prijsbewegingen van risicovolle activa nu meer beïnvloed door hedginggedrag.”

Hoog-risico activa zoals Bitcoin ervaren momenteel lage liquiditeitsniveaus, wat een negatief effect heeft op hun prijsbewegingen. Ter context, de goudprijs steeg bescheiden met 1,15% in de afgelopen dag naar $2,356 dollar, terwijl de prijs van Bitcoin met meer dan 4% daalde in dezelfde periode naar ongeveer $57.500 dollar op het moment van schrijven.

Vooruitzicht en advies van BloFin

BloFin waarschuwde dat Bitcoin blijft kampen met een groot neerwaarts risico, vooral als er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt. Het bedrijf wees erop dat de invloed van marktmakers op prijsstabiliteit afneemt, en dat de Bitcoin prijs grote weerstand ondervindt op het $63,000 niveau, terwijl het aanzienlijke steunniveaus mist onder deze prijsdoelstelling.

De analisten van BloFin concludeerden dat investeerders voorzichtig moeten blijven met betrekking tot potentiële systemische marktrisico’s, ondanks de lichte stijging in de vlinderindex.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme