Argentinië ziet explosieve stijging in cryptocurrency adoptie door inflatie van 276%

Home » Nieuws » Argentinië ziet explosieve stijging in cryptocurrency adoptie door inflatie van 276%

Een onderzoek van het Amerikaanse zakenblad Forbes toont aan dat Argentinië het afgelopen jaar een inflatiepercentage van 276% heeft doorgemaakt. Dit heeft geleid tot een toegenomen interesse in cryptocurrencies als een bescherming tegen inflatie.

Argentinië heeft de hoogste adoptiegraad van cryptocurrencies in de Westerse hemisfeer. De stijgende inflatie stimuleert de Argentijnen om te zoeken naar alternatieven voor het traditionele financiële systeem, dat in economisch onstabiele tijden tekortschiet.

Cryptocurrencies als alternatief voor traditioneel geld

Forbes benadrukt dat cryptocurrencies een levensvatbaar alternatief kunnen bieden voor traditionele valuta in economieën met hoge inflatie, zoals die van Argentinië. Cryptocurrencies bieden een meer stabiele waardeopslag in tijden waarin de lokale munteenheid snel in waarde daalt.

bitcoin koers argentinie
Bitcoin koers in Argentinië. Bron: Google Finance.

Deze trend van digitalisering in de financiële sector is een duidelijke indicatie van hoe landen met economische instabiliteit steeds meer vertrouwen op digitale valuta.

Voorkeur voor stablecoins

Argentijnen geven de voorkeur aan het kopen en vasthouden van stablecoins zoals Tether (USDT), in plaats van te speculeren met volatiele memecoins. “Argentinië is een uitzonderlijke markt waar veel mensen USDT kopen en weinig anders doen,” merkte Maximiliano Hinz, hoofd van Latijns-Amerika bij Bitget, op.

Dit fenomeen wordt niet in andere landen waargenomen. Ondanks de toenemende acceptatie en het gebruik van cryptocurrencies blijft Argentinië worstelen met het creëren van een regelgevend kader voor deze sector. Eind 2023 heeft Argentinië het gebruik van Bitcoin (BTC) in wettelijk bindende contracten goedgekeurd, maar er blijven uitdagingen bestaan met betrekking tot de registratie van crypto exchanges bij de nationale effectenregulator, Comisión Nacional de Valores (CNV).

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme