Analisten eensgezind: Dit is nog maar het begin van de bull run

Home » Nieuws » Analisten eensgezind: Dit is nog maar het begin van de bull run

Na een teleurstellend begin van 2023 is de crypto markt weer tot leven gekomen. Het optimisme is grotendeels te danken aan de hype omtrent de Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s). Of ons nog meer te wachten staat is nog maar de vraag. Een aantal analisten denkt hier echter een antwoord op te hebben.

Een van die optimistische analisten is Mikybull Crypto. In zijn recente analyse op X voorspelt de analist dat Bitcoin op het punt staat om een aanzienlijke stijging te beleven. Hij verwacht daarbij een piek van bijna $90.000, wat bijna 20% hoger is dan zijn vorige record. 

Mykibull Crypto baseert zijn voorspelling op technische indicatoren en historische prijsbewegingen van Bitcoin. Hij wijst daarbij op de vergelijkbare marktcondities met die van eind 2020, net voor de indrukwekkende bullrun in 2021, die leidde tot recordhoogtes voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Een andere analist, bekend onder de naam TechDev, deelt de visie van Mykibull. Volgens de analist bevindt de markt zich aan het begin van een belangrijke “macro bullish expansion,” een fase die sinds drieënhalf jaar niet meer is waargenomen.

TechDev trekt ook parallellen met eind 2020 en hebben crypto tokens een gezonde consolidatiefase doorgemaakt. Dit betekent dat de prijzen zich hebben gestabiliseerd na periodes van volatiliteit, waardoor de markt nu klaar is voor een parabolische stijging. 

techdev bitcoin bull tweet
Bron: TechDev op X.

Kritische geluiden

Het is echter niet een en al rozengeur en maneschijn en zo zijn er ook tegengeluiden. Rekt Capital suggereert namelijk dat Bitcoin mogelijk een lokale top heeft bereikt. Hij voorspelt dat Bitcoin waarschijnlijk zal blijven consolideren binnen de prijsvork van $60.000 tot $70.000. De consolidatieperiode impliceert dat er geen significante prijsdoorbraken naar boven of beneden verwacht worden op de korte termijn.

Bitcoin ETF’s in trek

Uiteindelijk zal de tijd moeten leren welke van de analisten gelijk hebben. Wat in ieder geval een bullish sentiment lijkt te ondersteunen is de sterke groei in Bitcoin spot ETF investeringen. In de afgelopen week alleen al zagen deze fondsen een totale instroom van meer dan $1 miljard dollar, ondanks een stabiele Bitcoin koers. 

Opmerkelijk was ook BlackRock’s IBIT ETF, dat $102,5 miljoen aantrok, en daarmee het grootste spot Bitcoin fonds werd met een netto activawaarde van ongeveer $20 miljard.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme