Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol voltooien fusie tot ASI op 13 juni

Home » Nieuws » Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol voltooien fusie tot ASI op 13 juni

Drie toonaangevende projecten in de wereld van kunstmatige intelligentie, Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol, hebben bevestigd dat hun fusie voltooid zal zijn op 13 juni.

Onder leiding van het Web3-platform van Fetch.ai, dat hernoemd zal worden naar ASI (Artificial Superintelligence Alliance), zullen de tokens van deze drie projecten samenvoegen tot één entiteit. Vanaf 11 juni kunnen gebruikers hun FET-tokens inwisselen voor ASI, met de native tokens van SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) die volgen wanneer de fusie twee dagen later wordt afgerond.

Strijd tegen techgiganten

Deze strategische stap is gedeeltelijk ingegeven door de groeiende bezorgdheid binnen de technologiewereld dat grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Alphabet en Meta een hegemonie over de sector zullen vestigen.

De drie Web3-bedrijven streven ernaar een gedecentraliseerde AI-infrastructuur te bouwen, waarbij data transparant is en openlijk wordt gedeeld tussen de bijdragers.

asi token aankondiging juni
Bron: Artificial Superintelligence Alliance op X.

Marktreactie en toekomstvisie

Deze fusie markeert het begin van een nieuw tijdperk in AI, waarbij de krachten worden gebundeld om ongekende vooruitgang te boeken. “Deze fusie legt de basis voor een open, schaalbare AI-infrastructuur die blockchain gebruikt om ethische en betrouwbare praktijken in AI-ontwikkeling en -implementatie te garanderen,” aldus de ASI Alliantie. Dit is slechts het begin van een bredere beweging om krachten te bundelen die werken aan nuttige gedecentraliseerde algemene kunstmatige intelligentie, voegt Ben Goertzel, CEO van de ASI Alliantie en oprichter van SingularityNET, toe.

De alliantie, die hun fusieplannen voor het eerst aankondigde op 27 maart, streeft ernaar een gedecentraliseerd alternatief te bieden voor de kartels van gecentraliseerde technologiebedrijven die momenteel de innovatie en ontwikkeling binnen de kunstmatige intelligentie industrie leiden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme