Analisten betwijfelen het nut van volgen Bitcoin whales

Home » Nieuws » Analisten betwijfelen het nut van volgen Bitcoin whales

Het monitoren van de bewegingen van Bitcoin (BTC) whales — grote houders van Bitcoin — is een gangbare praktijk die vaak gebruikt wordt om het marktsentiment te speculeren. Desondanks zijn veel analisten van mening dat deze methode zelden bruikbare inzichten biedt.

James Check, hoofdanalist bij on-chain analysebedrijf Glassnode, heeft zijn twijfels over de effectiviteit van whale watching. In een bericht op het sociale platform X (voorheen Twitter) gaf hij aan dat het volgen van deze grote spelers in de markt “goed is voor sociale media, maar bijna nooit serieuze of waardevolle analyse oplevert.”

De invloed van whales op de markt

Bitcoin whales worden beschouwd als invloedrijke marktspelers vanwege hun substantiële hoeveelheden Bitcoin. De algemene gedachte is dat hun handelsstrategieën flinke marktbewegingen kunnen veroorzaken. Echter, de data rondom deze ‘crypto whales‘ is vaak onduidelijk en kan verschillend worden geïnterpreteerd.

TXMC, een andere pseudonieme crypto-analist, benadrukt dat grote verkoopacties door whales niet per se duiden op een algehele marktverkoop. “Vaak zijn deze whales bedrijven en instellingen met meerdere wallets en duizenden klanten, waardoor de gegevens vaak ruis bevatten,” legt hij uit.

checkmate whales
Bron: X.

Aantrekkingskracht op sociale media en kritiek

Ondanks de kritiek blijft whale watching populair op sociale media. Berichten over de activiteiten van whales trekken vaak veel bekijks en discussie. Vivek Sen, oprichter van Bitgrow Lab, gebruikt bijvoorbeeld deze data om aan te tonen dat whales aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin kopen terwijl andere beleggers wellicht angstig zijn. Deze posts kunnen echter misleidend zijn.

James Check merkte op dat veel grote whale wallets waarschijnlijk eigendom zijn van ETF’s en beurzen en beschreef de verslaggeving hierover als “goedkope engagement bait.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme