UFC-ster Khamzat Chimaev’s SMASH token stort in met crash van 96% in 24 uur

Home » Nieuws » UFC-ster Khamzat Chimaev’s SMASH token stort in met crash van 96% in 24 uur

UFC-vechter Khamzat Chimaev heeft na een afwezigheid van negen maanden in de vechtarena nu de cryptomarkt betreden door zijn eigen memecoin te lanceren, genaamd SMASH.

Deze stap volgt na een interactie met zijn fans op sociale media over welke cryptocurrency hij zou moeten steunen, een typische zet voor beroemdheden die hun eigen tokens introduceren.

Snelle ineenstorting van SMASH

Nadat hij zijn fans had opgeroepen om samen met hem te ‘smashen’, stortte de waarde van SMASH bijna onmiddellijk in. Binnen een dag na de aankondiging daalde de waarde van de token met 96%, wat investeerders die snel instapten zwaar trof.

Deze snelle val voedt de speculatie dat het mogelijk een geplande ‘pump-and-dump‘ actie was, wat betekent dat de prijs kunstmatig werd opgepompt om vervolgens massaal te worden verkocht voor winst.

smash token prijs
SMASH token prijs. Bron: Tradingview.

Beschuldigingen van scam

On-chain onderzoeker ZachXBT heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen Chimaev en zijn ontwikkelteam. Volgens zijn analyse zijn de wallets van insiders, die tot 78% van de SMASH tokens kochten, direct gelinkt aan de ontwikkelaars, met financiering uit dezelfde bronnen, wat duidt op mogelijke prijsmanipulatie en handel met voorkennis.

Deze wallets ontvingen aanzienlijke hoeveelheden Solana (SOL), verspreid over meerdere adressen, en domineerden de handel in SMASH tokens.

Gevolgen en toekomstperspectieven

Sinds de uitbraak van de controverse heeft Chimaev alle berichten over zijn betrokkenheid bij SMASH of andere cryptoprojecten verwijderd.

Deze actie doet vragen rijzen over de betrouwbaarheid van celebrity-backed cryptocurrencies, die vaak te lijden hebben onder hevige prijsschommelingen en een slechte reputatie binnen de crypto-industrie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme