Turbo memecoin ontworpen via ChatGPT bereikt waarde van $618 miljoen

Home » Nieuws » Turbo memecoin ontworpen via ChatGPT bereikt waarde van $618 miljoen

Een crypto gebruiker genaamd Rhett Mankind creëerde zijn eigen memecoin, genaamd Turbo (TURBO), met de hulp van de kunstmatige intelligentie van ChatGPT. Dit bleek een meesterzet. Rhett documenteerde het ontwikkelingsproces op het sociale mediaplatform X, waarbij hij de AI-chatbot gebruikte en de gemeenschap betrok bij het kiezen van de naam en de mascotte via polls.

Vanuit een bescheiden begin met slechts $69 dollar, is Turbo binnen een jaar explosief gegroeid, met een marktkapitalisatie die onlangs de $638 miljoen bereikte bij een recordprijs van $0.009302 dollar op 28 mei.

Community-gedreven succes

Mankind beschreef het project aanvankelijk als een grap, maar de Turbo memecoin is onverwachts uitgegroeid tot een groot succes. Het geheim van dit succes ligt deels in de gedecentraliseerde aard van het project.

Rhett heeft benadrukt dat hij minimale controle heeft over het beheer ervan, wat bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel waarbij anderen met ideeën komen en deze implementeren op manieren die hij zelf niet had kunnen voorzien.

rhett mankind memecoin
Bron: Rhett Mankind op X.

Groeiende interesse in memecoins

Naast Turbo zijn er andere memecoins die in de afgelopen periode aanzienlijke groei hebben doorgemaakt. Pepe (PEPE) en Floki (FLOKI) hebben indrukwekkende prestaties neergezet, met Pepe die sinds 1 mei meer dan 160% is gestegen en Floki die in dezelfde periode bijna 90% is gestegen.

Pepe bereikte zelfs een nieuwe all-time high, wat wijst op een groeiend vertrouwen onder investeerders. Ook Floki heeft potentieel, bijna terugkerend naar zijn piek van 2021 na een stijging van bijna 800% in de afgelopen drie maanden, aangedreven door optimisme rond mogelijke nieuwe Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s).

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme