SpaceX accepteert Dogecoin voor DOGE-1 lancering

Home » Nieuws » SpaceX accepteert Dogecoin voor DOGE-1 lancering

SpaceX heeft Dogecoin (DOGE) geaccepteerd als betaling voor het herplannen van de unieke DOGE-1 missie naar de maan, een CubeSat maanmissie die volledig met DOGE is gefinancierd.

Samuel Reid, CEO van Geometric Energy Corporation (GEC), deelde deze ontwikkeling op het sociale platform X, waarbij hij de community op de hoogte bracht van de laatste stand van zaken.

Lancering uitgesteld

De DOGE-1 missie, oorspronkelijk gepland om in 2022 met de Falcon 9 raket te lanceren, werd uitgesteld omdat de satelliet niet tijdig gereed was. Elon Musk’s SpaceX had de ambitieuze DOGE-1 missie al in 2021 aangekondigd, waarbij Musk beloofde dat het de eerste cryptocurrency én de eerste memecoin in de ruimte zou worden.

Dogecoin’s waarde reageert vaak op Musk’s activiteiten, aangezien hij een uitgesproken voorstander is van de populaire memecoin. Verschillende van Musks bedrijven, waaronder Tesla, accepteren DOGE voor de aankoop van merchandise, wat de cryptocurrency verder in de schijnwerpers zet.

Hoewel noch het team van GEC noch dat van SpaceX een specifieke lanceringsdatum voor de DOGE-1 missie heeft bekendgemaakt, wordt verwacht dat het evenement de waarde van DOGE aanzienlijk zal beïnvloeden. De maanmissie markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel het team als de community rondom Dogecoin.

Ondanks de opwinding rond de DOGE-1 missie heeft Dogecoin in 2023 te kampen gehad met dalende prijzen. De munt zag een daling van 3,6% in de weekgrafieken, bijna 3% in de 14-daagse grafieken, en 3,3% over de afgelopen maand.

Sinds januari 2023 is de prijs van DOGE zelfs met 15,2% gedaald. Op het moment van schrijven handelt de koers van Dogecoin op €0,073058 bij Bitvavo.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme