Solana in zwaar weer: koersdaling en liquidatiegolf schudden markt op

Home » Nieuws » Solana in zwaar weer: koersdaling en liquidatiegolf schudden markt op

Solana (SOL), de vijfde grootste cryptocurrency op de markt, heeft de afgelopen 24 uur te maken gehad met flinke turbulentie. De koers van SOL daalde met 5,3% naar een prijs van $95,30 op ByBit.

Deze daling is des te opvallender gezien de rest van de crypto markt relatief stabiel bleef.

Deze koersval van Solana leidde tot een kettingreactie van liquidaties. Volgens gegevens van Coinglass werden er voor $7,2 miljoen dollar aan long- en short-posities geliquideerd, waarvan $5,8 miljoen aan long-posities. Dit versterkte de verkoopdruk op SOL, wat bijdraagt aan de huidige onzekerheid en daling op de markt.

Ondanks deze daling, staat SOL nog steeds 26,5% hoger dan een maand geleden, toen de koers van de munt flink in de lift zat. Echter, analisten van The Block wijzen op tekenen van afkoeling in de activiteit op het Solana-netwerk.

De waarde die via Solana wordt overgemaakt, bereikte begin januari een piek van $45,7 miljard, maar is nu met meer dan $10 miljard gedaald. Deze afname kan duiden op een vermindering van de activiteiten op het netwerk, dat voorheen juist een toename zag, mede door de populariteit van memecoins.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme