Solana en Cardano in de lift, terwijl Ripple muurvast lijkt te zitten

Home » Nieuws » Solana en Cardano in de lift, terwijl Ripple muurvast lijkt te zitten

Wanneer Bitcoin (BTC) bullish cijfers neerzet, volgen de grote altcoins normaal gesproken snel. Dat lijkt deze keer niet anders te zijn: deze week laten bijvoorbeeld Solana (SOL) en Cardano (ADA_ uitstekende cijfers zien. De vreemde eend in de bijt is wederom XRP (Ripple) dat nauwelijks weet te profiteren van de stijgende markt.

Solana

Een groot deel van de groei van Solana valt toe te schrijven aan bullish sentimenten op de markt in het algemeen, en de populariteit van memecoins in het bijzonder. Een nieuwe memecoin, WEN, werd middels een gigantische airdrop gelanceerd in miljoenen Solana adressen. In aanloop naar deze airdrop werden veel nieuwe Solana adressen aangemaakt: meer dan 10 miljoen in januari, een nieuw record. Overigens zijn veel tokens tot nu toe nog ongeclaimd.

SOL staat momenteel op $103,59, een groei van bijna 24% ten opzichte van een week geleden. Een aantal dagen geleden voorspelde Bluntz Capital dat de token naar $70 zou dalen, maar tot nu toe weet Solana dit noodlot te vermijden.

Cardano

Cardano wist met name op 29 januari een gigantische groei neer te zetten, de token staat op $0,5297. Dit is een groei van bijna 11% ten opzichte van de $0,4717 die een week geleden genoteerd werd. De groei valt toe te schrijven aan het nieuws dat er in 2024 al bijna 10.000 smart contracts aan het netwerk worden toegevoegd, een recordgroei. Daarnaast helpen de bullish sentimenten de token ook om een extra stap te maken.

Ripple

XRP-investeerders profiteren (vooralsnog) niet van de bullish crypto markt. Anders dan de andere grote altcoins zit XRP nog steeds muurvast: deze week steeg de waarde van de token met slechts 1 luttel procentje ($0,53198). Onzekerheid over de afhandeling van de SEC-rechtszaak zal veel investeerders huiverig maken om nu in XRP te stappen.

Ook moest CEO Bred Garlinghouse bekend maken dat de plannen van het techbedrijf Ripple Labs om een beursgang te maken voorlopig in de ijskast worden gezet: ,,We zullen opnieuw evalueren wanneer we nieuwe regelgevers bij de Amerikaanse SEC hebben”

Mogelijk kunnen goede ontwikkelingen het tij alsnog keren. Zo wordt er veel verwacht van Ripple’s XRP Ledger, een project waarbij nu grote stappen gezet worden. Totdat het zover is zal Ripple in het verdomhoekje blijven zitten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme