PancakeSwap zet in op drastische verlaging CAKE-tokenvoorraad

Home » Nieuws » PancakeSwap zet in op drastische verlaging CAKE-tokenvoorraad

PancakeSwap, een gedecentraliseerde crypto beurs (DEX), heeft een voorstel gepresenteerd om de maximale voorraad van haar ecosysteem token, CAKE, aanzienlijk te verlagen.

Het voorstel omvat een reductie van 300 miljoen tokens, wat neerkomt op een waarde van $1.074 miljard, en zou van kracht worden op 4 januari 2024.

Marktdominantie

Volgens een recente aankondiging op 28 december, zal het voorstel, dat streeft naar een verlaging van het maximale aanbod van CAKE van 750 miljoen naar 450 miljoen, een stemperiode van 24 uur hebben.

Deze stap wordt ondersteund door meer dan 99,95% van de gemeenschap, met 70.000 stemmen van CAKE-houders, die kort na het live gaan van het voorstel hun steun betuigden. De ontwikkelaars van PancakeSwap benadrukken dat deze vermindering in lijn is met de huidige circulerende voorraad van 388 miljoen CAKE en deel uitmaakt van een strategie om het project te positioneren voor verdere groei en marktdominantie.

Sinds de oprichting in september 2020 heeft CAKE een netto-emissiesnelheid gehad van 40 per blok, wat neerkomt op een inflatiepercentage van ongeveer 80% per jaar. Echter, met recente aanpassingen in de CAKE Syrup Pool-emissies en een tokenverbrandingsmechanisme, is CAKE netto deflatoir geworden.

PancakeSwap-ontwikkelaars verklaren dat de verlaging van de totale voorraad een cruciale stap is om het doel van ‘ultrasound CAKE’ te bereiken en het beeld van PancakeSwap als hyperinflatoir tokenmodel te veranderen. PancakeSwap is momenteel een van de meest populaire DEX’en met $1,64 miljard aan totaal vergrendelde waarde en wordt verwacht dit jaar $191 miljoen aan protocol inkomsten te genereren.

De prijs van het CAKE-token is in de afgelopen 24 uur met bijna 10% gestegen, voornamelijk na de aankondiging van het voorstel en handelt op een prijs van €3,26645 bij Bitvavo.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme