India onderneemt actie tegen buitenlandse crypto exchanges; blokkeert websites

Home » Nieuws » India onderneemt actie tegen buitenlandse crypto exchanges; blokkeert websites

India heeft besloten om stappen te ondernemen tegen negen buitenlandse crypto exchanges, waaronder grote namen als Binance, KuCoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global en Bitfinex.

Dit volgt op de uitgifte van nalevingsnotificaties door de Indiase Financiële Inlichtingen Eenheid (FIU) voor vermeend illegaal opereren en het overtreden van de regelgeving ter voorkoming van witwassen (AML).

Bedrijven geblokkeerd

Volgens een persbericht van 28 december heeft de FIU het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie verzocht de URL’s van deze bedrijven te blokkeren om toegang tot hun websites in India te voorkomen. Dit initiatief is een onderdeel van India’s streven om te voldoen aan internationale standaarden voor het reguleren van virtuele digitale activadienstverleners (VDA SP’s).

Tot op heden hebben 31 VDA SP’s zich geregistreerd bij de FIU IND. Echter, meerdere buitenlandse entiteiten die zich op de Indiase markt richten, hadden zich nog niet geregistreerd en vielen niet onder het AML- en Counter Financing of Terrorism (CFT)-raamwerk. Digitale activadienstverleners die in India opereren, of ze nu binnenlands of offshore gevestigd zijn, moeten voldoen aan specifieke regelgevende vereisten, zoals registratie bij de FIU als een ‘Rapporterende Entiteit’. Eenmaal geregistreerd, moeten ze de regelgeving van de PMLA 2002 naleven, waaronder KYC-richtlijnen voor het aannemen van klanten.

India, dat in 2022 bovenaan stond in de wereldwijde crypto-adoptie-index van Chainalysis, is bezig met het ontwikkelen van een crypto-regulerend kader. Dit kader, dat naar verwachting in 2024 zal worden uitgebracht, zal waarschijnlijk geavanceerde KYC-regels voor crypto bedrijven omvatten en het vrijgeven van realtime bewijs van reserve-audits eisen.

Het wordt ook verwacht dat het een uniform belastingbeleid over landen zal voorstellen en crypto exchanges dezelfde status zal geven als geautoriseerde dealers (vergelijkbaar met banken) onder de richtlijnen van de Reserve Bank van India.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme