FTX verkoopt laatste voorraad Solana tokens in kader van afwikkeling faillissement

Home » Nieuws » FTX verkoopt laatste voorraad Solana tokens in kader van afwikkeling faillissement

De failliete crypto beurs FTX heeft zijn voorraad Solana (SOL) tokens geveild en daarmee een totaal van $2,6 miljard opgehaald.

De verkoop werd uitgevoerd tegen aanzienlijk gereduceerde tarieven, wat de aandacht trok van prominente kopers zoals Figure Markets en Pantera Capital.

Details van de veiling en kopers

Figure Markets wist 800.000 tokens te bemachtigen voor ongeveer $80 miljoen. De transactie werd bevestigd door bronnen die anoniem wilden blijven vanwege de vertrouwelijkheid van de veilingresultaten. Elke token werd verkregen voor ongeveer $102, wat aanzienlijk onder de marktwaarde van $165 lag, zoals opgenomen de voorgaande vrijdag.

Pantera Capital nam ook deel aan de laatste veilingronde. Specifieke details over de prijs en hoeveelheid tokens gekocht door Pantera zijn niet bekendgemaakt door de bronnen.

De financiële afwikkeling en controverses

De verkoop van deze activa is een cruciale stap in het voortdurende faillissementsproces van crypto beurs FTX, onder toezicht van de beheerders van het faillissement. Ondanks de aanzienlijke opbrengst uit de tokenverkopen, staat gepland dat crediteuren volledig terugbetaald worden met rente in fiatgeld, in plaats van in cryptocurrency. Dit is een punt van discussie geweest onder de belanghebbenden.

Bron: Sunil op X.

De controverse blijft voortduren, aangezien de belanghebbenden mogelijk financiële voordelen mislopen door de recente opleving van de cryptomarkt, benadrukt door de piekprestaties van Bitcoin (BTC) in maart. Op dit moment schat de FTX boedel dat het ongeveer $16,3 miljard zal uitkeren aan zijn crediteuren, wat meer dan twee miljoen klanten omvat, met totale passiva van ongeveer $11 miljard.

Kritiek van crediteuren op de verkoopstrategie

Onder de crediteuren is er kritiek op de manier waarop FTX activa heeft verkocht. Sunil Kavuri, een vooraanstaande crediteur, heeft de verkoopstrategie van het faillissement aan de kaak gesteld: “Sullivan & Cromwell heeft onze eigendomsrechten met voeten getreden. Ze hebben voor miljarden dollars aan crypto-activa geliquideerd. Er was een token dat S&C voor 11 cent verkocht; dat wordt nu verhandeld voor twee dollar. FTX had voor $10 miljard aan Solana tokens — deze werden verkocht met een korting van 70%.”

Deze kritiek is aan de rechtbank voorgelegd, die uiteindelijk een onafhankelijk onderzoek naar Sullivan & Cromwell gelastte. Dit onderzoek vond geen bewijzen van samenzwering met FTX.

Na de aankondiging van de faillissements-veilingen daalde de prijs van SOL met 4%, maar het netwerk blijft een sterke prijsprestatie vertonen en bevindt zich in een opwaartse trend sinds november 2023, met een recent hoogtepunt van $210.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme