Elon Musk’s xAI streeft naar $1 miljard financiering; Dogecoin springt omhoog

Home » Nieuws » Elon Musk’s xAI streeft naar $1 miljard financiering; Dogecoin springt omhoog

xAI Corporation, ondersteund door Tesla CEO en X eigenaar Elon Musk, is van plan om tot $1 miljard dollar op te halen via een aanbieding van aandelen securities, volgens een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De onderneming heeft reeds $134,7 miljoen van deze securities verkocht, met nog $865,3 miljoen te gaan. De minimale investering die van externe investeerders wordt geaccepteerd, is $2 miljoen.

Uitvoerend functionaris

Elon Musk, die Twitter overnam en hernoemde naar X, is opgenomen als een uitvoerend functionaris en directeur van X.AI. Ook vermeld als uitvoerend is Jared Birchall, een voormalige executive bij Goldman Sachs, Merrill Lynch en Morgan Stanley, die naar verluidt de manager is van Elon Musk’s familiekantoor.

In april 2023, toen Musk Twitter samenvoegde met X Corp., registreerde hij ook X.AI als een kunstmatige intelligentie-startup. Hij richtte vervolgens xAI op, zijn eigen bedrijf, met als doel “het universum te begrijpen”. Deze aankondiging leidde tot het ontstaan van vele “X” tokens op meerdere blockchains.

Elon Musk wordt nauwlettend gevolgd in de crypto industrie, aangezien Tesla een van de eerste grote bedrijfskopers van Bitcoin (BTC) was en X een prominent platform is voor het delen van informatie onder blockchain bedrijven. De miljardair heeft ook vaak gepost over Dogecoin (DOGE), de op de Shiba Inu-ras gebaseerde mememunt, wat leidde tot speculaties dat dit digitale activum mogelijk door Musk wordt gepromoot of geadopteerd als betaalmiddel. Na het nieuws steeg de prijs van DOGE met 7,4% in de afgelopen 24 uur.

xAI’s product, een chatbot genaamd Grok, heeft nog geen publieke lancering gehad. Op de website van xAI wordt Grok beschreven als “een zeer vroeg bètaproduct” met het unieke vermogen om real-time kennis van de wereld te hebben via het X-platform en om “pittige vragen” te beantwoorden die door de meeste andere AI-systemen worden afgewezen.

Musk beweert dat Grok beter zal presteren dan ChatGPT en raakte hierover in november in een online ruzie met OpenAI mede-oprichter en CEO Sam Altman.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme