Dramatische crash van Normie memecoin: Waarde daalt met 99% na exploit

Home » Nieuws » Dramatische crash van Normie memecoin: Waarde daalt met 99% na exploit

Dit weekend is Normie (NORMIE), een nieuwe en populaire memecoin op het Base netwerk, getroffen door een exploit. De waarde van de token daalde dramatisch met 99 procent na een flash loan-aanval, waarbij een hacker misbruik maakte van een kwetsbaarheid in het contract van de Normie token.

Hierdoor kwamen er plots veel meer tokens in omloop, wat leidde tot een daling van de marktkapitalisatie van bijna $42 miljoen dollar naar slechts $200.000 dollar.

Gevolgen voor investeerders en reactie van LBank

Deze aanval heeft verwoestende gevolgen voor de investeerders. Volgens analisten van het blockchainbedrijf Lookonchain is een investering van een van de houders van $1,16 miljoen dollar nu minder dan $150 dollar waard. Tegelijkertijd zag crypto beurs LBank een ongebruikelijke toename van Normie munten stortingen op hun platform, wat waarschijnlijk gerelateerd is aan de exploit.

“We hebben een groot aantal ongebruikelijke NORMIE token stortingen opgemerkt, mogelijk gerelateerd aan een exploit. We verzoeken het team van het project om contact met ons op te nemen met details over de betrokken adressen en mogelijke oplossingen,” verklaarde LBank.

normie coin koers
Normie koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Eisen van de hacker en respons van het Normie team

De aanvaller bood aan om 90% van de gestolen activa terug te geven op voorwaarde dat het project een nieuwe token zou lanceren om de getroffen investeerders te compenseren. Het Normie team ging akkoord met deze voorwaarde en beloofde de aanvaller dat er geen latere pogingen zouden zijn om hem op te sporen.

“We zullen opnieuw lanceren nadat we weer toegang hebben tot ons Twitter-account en nadat we de fondsen van de hacker hebben ontvangen,” liet het Normie-team weten via een nieuw tijdelijk account. Verder verzekerde het team dat alle Ethereum (ETH) in hun ontwikkelaars wallet zal worden gebruikt om de situatie te herstellen. On-chain data toont aan dat deze wallet momenteel ongeveer 736 ETH bevat, geschat op een waarde van ongeveer 11,7 miljoen dollar.

De hacker stelde dat de herlancering van de token moet plaatsvinden voordat de fondsen worden teruggegeven, en beweerde: “De dev wallet heeft aanzienlijk meer verdiend dan ikzelf door deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat die fondsen op de juiste manier zullen worden ingezet.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme