Cryptowereld: Bizarre lanceringen van memecoins overtreffen elkaar weer eens

Home » Nieuws » Cryptowereld: Bizarre lanceringen van memecoins overtreffen elkaar weer eens

De wereld van memecoins staat bekend om de gekke acties die erbij gepaard gaan. Sterker nog, het lijkt erop dat de lanceringen steeds bizarder worden.

Twitteraar StarPlatinum deelde onlangs een reeks tweets die de absolute top aan waanzinnige memecoin lanceringen op een rijtje zet. We blikken er hier met verbazing op terug.

Van brandende CEO’s tot live-streamende moeders

De absolute topper is wellicht de lancering van de “Truth or Dare” (DARE) token. Mikol, de oprichter, stak zichzelf tijdens het launch-event in brand met vuurwerk. Dit leverde hem brandwonden op, maar leverde het wel publiciteit op voor zijn token.

Mikol is overigens niet de enige die tot extreme acties is overgegaan om zijn memecoin onder de aandacht te brengen. Zo streamde een tiener zijn lancering live op Kick, terwijl zijn moeder telkens haar borsten liet zien bij een grote aankoop. De stream trok meer dan 1500 kijkers en de coin bereikte zelfs een marktkapitalisatie van 300 miljoen dollar.

Gijzelingen, handjeklapperingen en een wel heel verwarrende zus

Ook kidnappings bleken blijkbaar een marketingstrategie. Ontwikkelaars ‘kidnapten’ een man genaamd Roman en beloofden hem vrij te laten bij een marktkapitalisatie van $100.000 dollar. De live stream waarin Roman met een stok werd gepokt terwijl hij een rugzak over zijn hoofd had, hielp de token echter niet vooruit.

Een andere lancering speelde in op de populariteit van de eerdere livestream met de moeder. LIVESIS beloofde dat de zus van de streamer haar bh uit zou doen bij een marktkapitalisatie van $100.000 dollar. Het doel werd bereikt, maar veel kijkers vermoeden dat er gemanipuleerd is en dat er helemaal geen zus in het spel was.

Van miljoenblunders tot vechtende tieners

De lancering van SLERF ging de boeken in als een historisch moment, maar om de verkeerde reden. De ontwikkelaar verbrandde per ongeluk meer dan $10 miljoen dollar aan Solana (SOL) tijdens de pre-sale. Gelukkig kon de memecoin zich dankzij steun uit de community herstellen.

Tot slot is er nog FADELIVE, gelanceerd door 2 tieners die zichzelf live op stream aan het boksen filmden totdat hun token op Raydium gelanceerd zou worden. Met elk bereikt marktkapitalisatie-doel werd de ‘strijd’ gewelddadiger. Voordat het doel bereikt werd, verloor één van de vechters zelfs een tand.

De lijst van StarPlatinum laat zien dat de wereld van memecoins soms net zo bizar kan zijn als de acties die ermee gepaard gaan. Het is de vraag of dit soort stunts op de lange termijn houdbaar zijn, of dat beleggers uiteindelijk toch op zoek gaan naar serieuzere projecten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme