Crypto markt in mineur, maar deze altcoins blijven stijgen

Home » Nieuws » Crypto markt in mineur, maar deze altcoins blijven stijgen

De crypto markt verkeert in een neerwaartse trend. Sinds 5 juni is de totale cryptocurrency marktwaarde afgenomen van $2,785 biljoen tot $2,452 biljoen dollar. Dat betreft een daling van 12% in iets meer dan 2 weken tijd en een verdamping van ruim $330 miljard aan waarde.

Vele altcoins zijn hard geraakt in de afgelopen weken, maar sommige munten wisten juist een positieve trend in te zetten. Ontdek welke 3 altcoins de rest van de markt eruit hebben gepresteerd in de afgelopen week. 

Pendle geniet interesse van investeerder

Een van de best presterende altcoins momenteel is Pendle (PENDLE), een munt die momenteel plek 87 heeft veroverd op basis van marktwaarde. In de afgelopen 24 uur wist de altcoin met 2% in waarde te stijgen en in de afgelopen week is dit zelfs toegenomen tot 14,5%. Daarmee is de PENDLE prijs terug geklommen boven de grens van $6 tot een huidige koers van $6,07. 

pendle koers
Bron: Coinmarketcap.

Pendle is een Decentralized Finance (DeFi) project dat op het Ethereum (ETH) netwerk is gebouwd. Het platform faciliteert tokenisatie van opbrengstgenererende activa waar handelaren vervolgens toegang tot kunnen krijgen door de token te kopen. De altcoin stijgt flink in waarde door vermoedelijke interesse van investeerders in de munt. Zo zou de mede-opriichter van BitMex, Arthur Hayes, interesse hebben in het project. 

ENS een van grootste stijgers afgelopen week

Ethereum Name Service (ENS) wist ook een groot deel van de crypto markt eruit te concurreren op basis van prijsontwikkeling. Ondanks dat de altcoin in de afgelopen 24 uur met bijna 5% in waarde is gedaald is de ENS koers ten opzichte van vorige week alsnog met ruim 7% toegenomen.

Ethereum Name Service maakt het mogelijk om eenvoudige namen te geven aan je wallet, hierdoor kun je je wallet makkelijker delen met mensen. Dit wordt gedaan middels smart contracts. De altcoin wist in de afgelopen week te klimmen van bijna $21 tot boven de $25 waar de ENS koers sterke ondersteuning vindt. 

Maker stijg met ruim 6%

Een andere Ethereum gebaseerde altcoin wist ook flink te stijgen afgelopen week. Het betreft Maker (MKR), een blockhain platform dat een stablecoin onderhoudt, DAI, middels smart contract technologie. MKR wist in de afgelopen 7 dagen met 6,6% in waarde te stijgen tot een huidige koers van $2.460.

Daarmee is de munt ook terug geklommen in de top 50 door plek 47 te bemachtigen met een totale marktwaarde van $2,28 miljard. 

Koop je Maker voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme