Circle lanceert EURC op Solana, vergroot blockchain-diversiteit voor euro-stablecoin

Home » Nieuws » Circle lanceert EURC op Solana, vergroot blockchain-diversiteit voor euro-stablecoin

Circle Internet Financial, een prominente stablecoin-uitgever, heeft zijn euro-gesteunde digitale valuta, EURC, gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain.

Deze stap maakt deel uit van Circle’s inspanningen om de bruikbaarheid van EURC te vergroten voor peer-to-peer overdrachten en geldovermakingen binnen Europa.

Goedkopere manieren

“De lancering van EURC op Solana markeert een belangrijke stap naar een efficiënter, inclusiever en gebruikersgericht financieel ecosysteem,” zei Rachel Mayer, Circle’s Vice President van Productbeheer. “Gebruikers kunnen nu zowel EURC als USDC op Solana gebruiken voor snellere en goedkopere manieren om geld wereldwijd te verzenden, uit te geven en te sparen.”

Met de toevoeging van Solana gebruikt EURC nu vier verschillende blockchains voor haar stablecoins, waaronder ook Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH) en Stellar (XLM). Dit breidt de mogelijkheden voor gebruikers uit om transacties uit te voeren en te profiteren van de unieke kenmerken van elke blockchain.

Circle benadrukte ook de mogelijkheid voor gebruikers om veilig euro’s te sparen zonder een traditionele bankrekening. Dit biedt een krachtig alternatief voor mensen die zich willen beschermen tegen lokale valutavolatiliteit of devaluatie risico’s.

Apps zoals Jupiter Exchange, Meteora, Orca en Phoenix zijn klaar om EURC op Solana te ondersteunen. “We zijn verheugd om Circle’s EURC op Solana te ondersteunen en kijken uit naar een tijdperk van diepe euro-liquiditeit op de blockchain,” zei Ming Ng, medeoprichter van Jupiter. Jupiter, een gedecentraliseerde exchange-aggregator en een van de grootste projecten op Solana, had in oktober een handelsvolume van bijna 1 miljard dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme