Bijna helft van alle crypto-airdrops piekt binnen twee weken, onthult CoinGecko

Home » Nieuws » Bijna helft van alle crypto-airdrops piekt binnen twee weken, onthult CoinGecko

Uit een recent rapport van CoinGecko blijkt dat in de afgelopen vier jaar ongeveer de helft (46%) van de top 50 crypto-token airdrops, inclusief prominente tokens zoals Ethereum Name Service (ENS), Blur en LooksRare, hun piekwaarden bereikten binnen twee weken na de lancering.

Grote prijsdalingen

Het rapport stelt dat “23 van de 50 grootste airdrops (46%) piek tokenprijzen noteerden tijdens de eerste 2 weken van hun airdrop-datum.” Andere tokens die binnen de eerste twee weken piekten, zijn onder andere Manta Network (MANTA), Anchor Protocol (ANC) en Heroes of Mavia (MAVIA).

Terwijl sommige projecten binnen enkele dagen piekwaarden bereikten, duurde het voor slechts één uitgedeeld token uit de top 50 in de afgelopen vier jaar langer dan een jaar om zijn piekprijs te bereiken.

Optimism (OP) bereikte na een jaar en zeven maanden zijn hoogste waarde. Sweat (SWEAT) bereikte zijn hoogtepunt twee dagen na de airdrop, en Wen (WEN) behaalde piekwinsten binnen drie dagen.

Echter, flinke verkoop van airdrops kort na notering kan leiden tot een grote prijsdaling, waardoor de aantrekkelijkheid van het token vermindert.

Op 22 februari meldde Coinliners een daling van ongeveer 60% in het token van het Ethereum layer-2 netwerk Starknet (STRK), nadat het Ethereum infrastructuurbedrijf Nethermind en deelnemers aan de airdrop miljoenen dollars aan uitgedeelde tokens hadden verkocht.

Daarnaast kunnen technische problemen tijdens het claimproces door deelnemers worden opgevat als een teken van een onbetrouwbaar netwerk, wat hen kan aanzetten tot de verkoop van het token.

In maart 2023 was het volume Arbitrum (ARB) tokens dat naar crypto beurzen werd verplaatst 150% hoger dan de instroom naar wallets, wat leidde tot een aanzienlijke verkoop.

Dit volgde op meldingen dat de claimpagina voor de airdrop binnen een uur na aanvang van het proces crashte door een overweldigend aantal aanvragen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme