Topoverleg tussen Nigeriaanse SEC en crypto exchanges gepland

Home » Nieuws » Topoverleg tussen Nigeriaanse SEC en crypto exchanges gepland

Nigeria’s cryptocurrency-landschap is volop in beweging nu de discussies over regelgeving steeds verhitter worden. Te midden van harde maatregelen van de Centrale Bank van Nigeria (CBN) tegen cryptotransacties, heeft het Blockchain Industry Coordinating Committee van Nigeria (BICCoN) een cruciale bijeenkomst geïnitieerd tussen de directeur-generaal van de Securities Exchange Commission (SEC) en zowel lokale als internationale crypto exchanges.

Regelgevende dialoog biedt hoop voor crypto exchanges

Ondanks inspanningen om regelgevende duidelijkheid te bevorderen, kampt de crypto-sector in Nigeria met tegenstrijdigheden en uitdagingen. Dit komt mede door recente acties van de Centrale Bank van Nigeria, waaronder strenge maatregelen tegen crypto transacties en onderzoeken naar het gebruik van cryptocurrency. Bovendien zijn telecommunicatieproviders gedwongen om lokale crypto-gebruikers de toegang tot websites van diverse crypto exchanges te blokkeren.

In 2022 introduceerde de SEC nieuwe crypto-regels, waaronder een aanzienlijke verhoging van de registratiekosten voor crypto exchanges. Deze verhoging heeft kritiek uitgelokt, vooral vanwege het mogelijke nadeel voor lokale partijen.

Sleutelbijeenkomst op 6 mei

De bijeenkomst, gepland voor 6 mei, heeft als doel de regelgevende uitdagingen aan te pakken en consensus te bereiken over de status van crypto in het land. Het belooft een potentieel keerpunt te zijn in het regelgevende landschap van crypto in Nigeria na een periode van intense maatregelen tegen cryptocurrency-activiteiten in het land.

Dr. Emomotimi Agama, de onlangs benoemde directeur-generaal van de SEC, heeft uitnodigingen verstuurd naar spelers in de industrie, waaronder de Blockchain Nigeria User Group (BNUG), het Cryptographic Development Initiative in Nigeria (CDIN), het Digital Currency Consortium (DCC) en de Stakeholders in Blockchain Technology Association of Nigeria (SiBAN).

Vooruitzichten op samenwerking en groei

Als de bijeenkomst vruchtbaar blijkt, zal deze samenwerkende inspanningen bevorderen om de regelgevende uitdagingen aan te pakken en kansen voor groei binnen het crypto-ecosysteem van Nigeria te ontsluiten.

Met de diverse perspectieven die aan tafel komen, heerst er optimisme dat de bijeenkomst positieve veranderingen kan teweegbrengen die alle belanghebbenden in de crypto-sector in Nigeria en op internationaal niveau ten goede komen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme