Stablecoin-licenties krijgen groen licht van VAE Centrale Bank

Home » Nieuws » Stablecoin-licenties krijgen groen licht van VAE Centrale Bank

De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) heeft goedkeuring gegeven voor een nieuw systeem dat toezicht houdt op en licenties verstrekt voor stablecoins. Dit besluit werd genomen tijdens een bijeenkomst in Abu Dhabi, onder leiding van Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, vicepresident en voorzitter van de CBUAE.

Aanwezig waren ook de plaatsvervangende voorzitters Abdulrahman Saleh Al Saleh en Jassem Mohammad Al Zaabi, evenals CBUAE-gouverneur Khaled Mohamed Balama.

Focus op digitale transformatie

De bijeenkomst stond in het teken van de financiële infrastructuurtransformatie (FIT) die de digitale economie van het land en de innovatie moet stimuleren. Er werd specifiek gesproken over het uitgeven van een centrale bank digitale valuta (CBDC) onder dit initiatief, bedoeld om de efficiëntie van grensoverschrijdende betalingen te verbeteren en binnenlandse betalingsinnovaties te stimuleren.

De uitgifte van een CBDC is een stap naar het versterken van de VAE als een hub voor financiële en digitale betalingen.

Regelgeving en licentieverstrekking

Tijdens de bijeenkomst keurde het bestuur van de CBUAE de uitgifte goed van een regelgeving die toezicht houdt op en licenties verstrekt voor stablecoins. Volgens Kokila Alagh, oprichter van KARM Legal Consultants, verduidelijken deze regelgevingen de uitgifte, licentieverlening en het toezicht op stablecoins die gesteund zijn door de VAE-dirham (AED).

Zij voegde toe dat betaaltokens gesteund moeten zijn door AED en niet gekoppeld kunnen worden aan andere valuta’s, digitale activa of algoritmes. Handelaren en dienstverleners mogen alleen AED-gesteunde tokens accepteren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme