President Milei steunt Bitcoin: Argentinië opent deuren voor vrije valutamarkt

Home » Nieuws » President Milei steunt Bitcoin: Argentinië opent deuren voor vrije valutamarkt

President Javier Milei van Argentinië heeft zijn steun uitgesproken voor het gebruik van Bitcoin (BTC) naast andere valuta’s in Argentinië. Deze steun maakt deel uit van zijn strategie voor vrije concurrentie tussen valuta’s.

Milei heeft benadrukt dat Argentijnen zelf mogen kiezen welke valuta het beste aan hun behoeften voldoet.

Reactie op wereldwijde suggesties

Milei’s standpunt over Bitcoin en de concurrentie tussen valuta’s kwam als reactie op een tweet van Gabor Gurbacs, de voormalige directeur Digitale Activa Strategie bij VanEck, die “Bitcoin voor iedereen” voorstelde. In zijn reactie benadrukte Milei dat zijn regering de markt voor vrij valutagebruik zal ondersteunen.

“Er zal vrije concurrentie van valuta zijn, dus als je Bitcoin wilt gebruiken, zullen er geen problemen zijn. Je kunt ook andere eenheden gebruiken zoals WTI, BTU, en de eenheid die het meest geschikt is voor je bedrijf,” aldus Milei.

javier milei bitcoin tweet
Bron: Javier Milei op X.

Blockchain en economische verwachtingen

Milei heeft ook sterke steun uitgesproken voor blockchain-technologie en Bitcoin, waarbij hij deze omschreef als “de terugkeer van geld naar zijn oorspronkelijke creatie, de private sector.”

Veel mensen verwachten dat onder Milei’s presidentschap de deuren zullen openen voor een grotere acceptatie en integratie van crypto-activa in de Argentijnse economie, die al lange tijd worstelt met hoge inflatie en devaluatie van de peso.

Internationale samenwerking en lokale adoptie

Vorige maand heeft de Nationale Commissie voor Effecten van Argentinië (CNV) een ontmoeting gehad met de Nationale Commissie voor Digitale Activos van El Salvador (CNAD) om crypto-regulatie en -gebruik te bespreken, met de focus op de ervaringen van El Salvador, het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen.

Volgens CNV-voorzitter Roberto Silva streeft Argentinië ernaar de banden met El Salvador te versterken en samenwerkingsovereenkomsten te tekenen om te leren van hun expertise op het gebied van Bitcoin en crypto.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme