Worldcoin krijgt groen licht in Kenia na afronding politie onderzoek

Home » Nieuws » Worldcoin krijgt groen licht in Kenia na afronding politie onderzoek

Worldcoin (WLD) heeft groen licht gekregen in Kenia. De Keniaanse politie heeft haar onderzoek naar de activiteiten van Worldcoin, dat betrekking had op de mogelijke onrechtmatige verzameling en overdracht van persoonsgegevens, beëindigd.

Dit onderzoek werd in mei 2024 ingeleid door een verzoek om update van de advocaten van Worldcoin. De Directie van Strafrechtelijke Onderzoeken (DCI) en de openbaar aanklager hebben besloten om geen verdere actie te ondernemen.

Aanbevelingen voor naleving

Na het sluiten van het onderzoek adviseerde de DCI Worldcoin om hun bedrijfsregistratie en licenties in orde te maken, in overeenstemming met de Data Protection Commission en de Communication Authority of Kenya.

Ook werd aangeraden om een grondige controle en wettelijke contractering van alle derdepartijverkopers in Kenia te waarborgen.

worldcoin kenia groen licht
Bron: Worldcoin.

Toekomstige plannen in Kenia

Thomas Scott, hoofd juridische zaken bij Worldcoin ontwikkelaar Tools for Humanity, uitte zijn dankbaarheid voor het eerlijke onderzoek en de beslissing van de openbaar aanklager. “Dit positieve resultaat is echter geen einde, maar een begin,” aldus Scott.

Hij gaf aan dat het bedrijf zal blijven samenwerken met de Keniaanse overheid en hoopt de registratie van World ID spoedig te hervatten.

Globale uitdagingen en groei

Ondanks een moeilijke start in sommige landen, waar onder andere privacyzorgen tot onderzoeken en stopzettingen leidden, heeft het Worldcoin-netwerk aanzienlijke groei doorgemaakt sinds de lancering.

Per april 2024 had de World App van Worldcoin 10 miljoen geregistreerde gebruikers, met gemiddeld 2 miljoen dagelijkse gebruikers en meer dan 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme