Huis van Afgevaardigden stemt volgende week over omstreden crypto regelgeving

Home » Nieuws » Huis van Afgevaardigden stemt volgende week over omstreden crypto regelgeving

Volgende week zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemmen over een resolutie die een veto van president Joe Biden tegen de Staff Accounting Bulletin 121, ook bekend als SAB 121, wil terugdraaien.

Dit beleid, uitgevaardigd door de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft veel stof doen opwaaien binnen de crypto-industrie omdat het banken zou belemmeren bij het beheren van digitale activa. Het vereist dat bedrijven die cryptovaluta’s bewaren, de tegoeden van klanten als verplichtingen op hun balansen registreren.

Schema en eerdere stemmingen

Volgens het wekelijkse schema gepost door de leider van de meerderheid in het Huis, Steve Scalise, zal de resolutie naar verwachting op dinsdag of woensdag worden behandeld. De stemming is een grondwettelijke verplichting, waardoor het Huis opnieuw moet stemmen over SAB 121.

In mei stemde het volledige Huis met 228 tegen 182 stemmen voor de maatregel, waarbij 21 Democraten zich bij de meerderheid van de Republikeinen voegden. Een week later stemde de Senaat 60 tegen 38 voor, met steun van meerdere Democraten, waaronder de leider van de meerderheid in de Senaat, Chuck Schumer.

yuga sab121 wetgeving tweet
Bron: Yuga.eth op X.

Uitdagingen bij het terugdraaien van het veto

Om het veto van Biden te kunnen omkeren, is een tweederdemeerderheid in zowel het Huis als de Senaat nodig. Alexander Grieve van venture capital firma Paradigm benadrukte dat dit niet onmogelijk is, verwijzend naar de eerdere stemming over de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21). Dit wetsvoorstel, dat structuur brengt in de cryptomarkt, werd ondersteund door 71 Democraten en kreeg in het Huis een meerderheid van 279 tegen 136 stemmen.

Echter, Cody Carbone, vicepresident van beleid bij de Chamber of Digital Commerce, acht het onwaarschijnlijk dat het veto wordt teruggedraaid, gezien het grote aantal stemmen dat nodig is. Hij voegde eraan toe: “Het zal heel moeilijk zijn om binnen een week de mening van 60 leden te veranderen. Hoewel hoopvol in naam van consumentenbescherming en goed bestuur, denk ik uiteindelijk dat het zal mislukken.”

Politieke context en vooruitzichten

Deze ontwikkelingen vinden plaats in een tijd waarin zowel president Biden als zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump hun campagne-inspanningen opvoeren in de aanloop naar de verkiezingen in november 2024.

Beide kandidaten hebben onlangs meer aandacht besteed aan kwesties met betrekking tot digitale activa, een ontwikkeling die door experts binnen de industrie als positief wordt gezien.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme