Brazilië scherpt toezicht op buitenlandse crypto beurzen aan

Home » Nieuws » Brazilië scherpt toezicht op buitenlandse crypto beurzen aan

De Braziliaanse belastingautoriteit, de Receita Federal, staat op het punt de regelgeving en het toezicht op buitenlandse cryptocurrency beurzen die actief zijn binnen het land aan te scherpen. Dit komt door een toename van het gebruik van digitale activa in de grootste economie van Latijns-Amerika.

Er wordt binnenkort een bevel uitgevaardigd waarin internationale platforms zoals Binance, Coinbase en anderen worden verplicht om gedetailleerde operationele gegevens te verstrekken, evenals informatie over hun samenwerking met lokale dienstverleners.

Naleving van belastingwetgeving en legaliteit

Andrea Chaves, plaatsvervangend secretaris van Inspectie bij de Receita Federal, benadrukte het belang van deze maatregel. “Het is belangrijk om eerst te begrijpen hoe zij hier opereren en of er sprake is van enige illegaliteit,” aldus Chaves tegenover Reuters.

De Braziliaanse overheid wil hiermee de naleving van de belastingwetten garanderen en zorgen dat de diensten die aan klanten in Brazilië worden aangeboden volledig legaal zijn.

reuters brazilie belasting crypto exchanges
Bron: Reuters op X.

Samenwerking en informatiedeling

Wagner Lima, coördinator risicobeheer bij de Receita Federal, wees op de noodzaak om de samenwerking tussen buitenlandse beurzen en lokale dienstverleners te herzien. Dit is essentieel om te voldoen aan een regelgeving uit 2019 die informatiedeling verplicht stelt.

De aankomende verordening, die exchanges vraagt hun manieren van opereren en het bedienen van klanten in Brazilië te delen, zal echter geen klantspecifieke gegevens en transactie-informatie bevatten, om te voldoen aan de huidige Braziliaanse wetgeving.

Groei in crypto-verklaringen en toekomstige regelgeving

Brazilianen hebben van januari tot juli 2023 voor 133,6 miljard reais ($24,6 miljard) aan crypto-activa verklaard, een stijging van 36,6% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiervan werd 14,5 miljard reais verklaard via crypto beurzen in het buitenland, wat een groei van 51,2% op dezelfde basis laat zien.

De Braziliaanse autoriteiten zijn ook bezig met het opstellen van een duidelijk kader voor digitale valuta’s en hun juridische status, dat naar verwachting medio 2024 zal worden geïntroduceerd.

Dit kader is bedoeld om zowel lokale als buitenlandse beurzen die binnen Brazilië opereren te organiseren, om hun naleving van lokale wetten en juridische vereisten te vergroten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme